Çilek reçeli, özellikle pişirirken evin her yerini mis kokusuyla kaplar. 7’den 70’e herkesin bayılarak tükettiği çilek reçeline sofralarınızın en güzel köşesini ayırın! Sıcacık kızarmış ekmeğin üzerine sürüp tüketebileceğiniz bu lezzete bayılacaksınız. İşte çilek reçeli tarifi…
MALZEMELER
- 1 kg. çilek,
- 4 su bardağı toz şeker( 800gr),
- 1 çay kaşığı limon tuzu(veya 2 yemek kaşığı limon suyu)
NASIL YAPILIR?
Öncelikle çilekleri iyice yıkayın ve sap kısımlarını temizleyin. Daha sonra temizlediğiniz çilekleri bir tencereye alın ve üzerine şekeri dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 8-10 saat veya 1 gece boyunca bekletin.
Ardından suyunu iyice salan çilekleri orta-yüksek ateşte kaynayıncaya dek pişirin. Kaynamaya başlayan çileğin altını kısın ve ara ara dikkatli bir şekilde alttan üste karıştırın. Ancak 30 dakika boyunca tıkırdamada kalsın ve siz üzerinde biriken köpüğü bir kevgir yardımıyla sıyırın. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce üzerine limon tuzu veya limon suyunu ekleyip tekrar dikkatlice karıştırın ve ocağı kapatın.
Daha sonra reçeli kavanozlara doldurun, soğuyana kadar kapaklarını kapatmayın. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.