Çil Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çil Tedavisi Nasıl Yapılır? Çilleri Azaltmak İçin Kullanılan Yöntemler Nelerdir? gibi soruların yanıtını sizler için derledik. İşte detaylar...

22.06.2020-13:20 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:14) Çil Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çil tedavisine yönelik merak edilen soruların yanıtını sizler için açıkladı. Tüm bilgiler haberimizde yer almaktadır.

Çil Tedavisi Nasıl Yapılır?
Çillerin oluşma nedenleri, yaygın olarak genetik faktörlerdir. Fakat güneşinde çillere olan etkisi azımsanmayacak kadar fazladır. Genetik faktörlerden ötürü ailesinde çil bulunan insanların sonra ki kuşakta da çilli insan görmeleri mümkündür. Çil’in güneş gören yerlerde görülme sıklığı daha fazladır.
Çiller, genel olarak iyi huylu ve sınırlı lekelerdir. Derimize veren bir madde olan melanin adlı bir maddenin çoğalıp, azalmasına bağlı oluşurlar.

Çilleri Azaltmak İçin Kullanılan Yöntemler Nelerdir?
Çil tedavisi, lazer ile mümkündür fakat zor bir tedavi yöntemidir. Çilleri azaltmak için kullanılan birçok farklı tedavi yöntemi bulunmaktadır. Öncelikle cildin üst tabakası solur ve uzun süren birçok işlem uygulanır. Asedik Asit içeren kimyasal solüsyon ve tonikler kullanılır. Üst tabaka soyulduğunda çillerin renginde gözle görünür ve belirgin bir açılma meydana gelir. Her operasyon sonrasında mutlaka güneş koruyucu kullanmak gerekir aksi takdirde cildiniz UV ışınlarından dolayı hasar görecektir.
Lazer tedavi yöntemi bu uygulama için kış aylarında önerilmektedir.

Çil tedavisinde en mutlu edici sonuçlar genel olarak lazer tedavilerinden sonra alınır. Bu tedavi yöntemi, derinin birçok katmanının altına kadar ulaştığı için cildin matlığını alır ve taze, temiz, canlı bir cilt görünümüne olanak tanır.

Lazer ile çil tedavisi yöntemi esmer ya da buğday tenli insanlarda daha dikkatli ve özenli yapılmalıdır.

Lazer yöntemi ile çil rengi açma ya da yok etme yöntemini kesinlikle yaz aylarında tercih etmemelisiniz. Çünkü güneş gören ve UV ışınına maruz kalan cilt tahriş olabilir, döküntüler ile karşılaşabilirsiniz ve daha fazla lekelenmeye yol açabilir. Bu nedenle kış aylarında işlem yaptırmanız uzmanlar ve deneyen birçok insan tarafından tavsiye edilmektedir. Lazer işlemi sırasında ağrı ya da acı duymazsınız, bir müddet kızarıklık görülebilir buda geçicidir. Lazer tedavisi görürken mutlaka leke açıcı kremlerden destek almalısınız.

Çilleri azaltmak için sadece lazer ya da sadece leke açıcıların yardımı tek başlarına yetersiz olabilir. İkisinin birlikte kullanımı ve kombinasyonu hızlı tedavi için daha kalıcı bir kombinasyon oluşturacaktır. Bu tür cilt tedavilerinde üst tabaka soyulduğu ve alttan yeni cilt geldiği için bu dönemde hassasiyet hissetmeniz mümkündür.

Evde yapabileceğiniz çil tedavi yöntemleri mümkündür. Fakat tekrar belirtmek isteriz ki en önemli faktör güneştir ve kendimizi korumamız gerekir.

Evde yapabileceğimiz renk açıcı yöntemler ise şunlardır;
Limon suyu, ekşitilmiş süt, karbonat gibi renk açıcı ve asit oranı yüksek ürünler ile maskeler uygulamaktır. Bu uygulamaları yaparken cildi tahriş etmemek çok önemlidir. Bu tür maskeler sadece gece uygulanmalıdır ve gündüz olunca yüzünüzü bol su ile yıkayıp mutlaka 30+ ve üzeri güneş koruyucu bir krem kullanmalısınız. Eğer güneş kreminiz yoksa nemlendiricinizden yardım alabilirsiniz

Çil tedavi uygulamaları çilleri tamamen yok etse bile, eğer güneşe ve UV ışınlarına çok maruz kalırsanız tekrarlaması çok yüksek bir ihtimaldir.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal