Koronavirüs salgını nedeniyle yeni yıl kutlamaları evde, aile arasında yapılacak. Bu nedenle birçok kişi yılbaşı sofralarına yeni ve lezzetli tarifler arayışına başladı. Hemen herkesin çok sevdiği çikolatalı pasta ise bu tariflerin şüphesiz başında geliyor. Sizin için yılbaşına özel çikolatalı pasta tarifini derledik. İşte çikolatalı yılbaşı pastası için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı…
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- Bir buçuk çay bardağı sıvıyağ
- Bir buçuk çay bardağı süt
- Bir buçuk su bardağı un
- 2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
- 1'er paket kabartma tozu ve vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 çorba kaşığı kakao
Kreması için
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 4 su bardağı süt,
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 2 adet yumurta,
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay bardağı pudraşekeri
- 50 gram tereyağı
- 2 kutu krema (1 kutu 200 ml)
Üzeri için:
- 2 su bardağı hindistancevizi
NASIL YAPILIR?
İlk olarak pastanızın keki için derin bir kabın içerisine yumurta, tozşeker ve tuzu ekleyin ve mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Sıvıyağ ve sütü de üzerine ekleyerek, 1-2 dakika daha çırpma işlemine devam edin. Kuru malzemeleri ayrı bir kabın içerisine eleyerek spatula yardımıyla krema kıvamındaki karışıma ilave edin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbının içerisine hazırladığınız hamuru ekleyin ve önceden ısıttığınız 170 derece fırında 20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
Kreması için tereyağı ve krema hariç geri kalan tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyerek çırpma işlemine devam edin ve soğumaya bırakın. Kremayı mikserin yüksek ayarında 3-4 dakika çırptıktan sonra 10 dakika buzdolabında bekletin.
Soğuyan pasta kremasının içerisine çırptığınız kremadan tepeleme 2 çorba kaşığı ekleyerek tekrar çırpın. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin ilk katını çember kalıbın içerisine yerleştirin ve üzerine hazırladığınız kremanın yarısından fazlasını sürün. Kekin ikinci katını da üzerine kapattıktan sonra pastayı kalıptan çıkarabilirsiniz. İnce bir tabaka olacak şekilde kalan pasta kremasıyla üzerini kaplayın ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra dolaptan çıkartarak kalan çırpılmış krema ile pastanın dışını düzgün bir şekilde sıvayın. Kremanın da üzerini bol hindistancevizi ile kaplayın. Şeker hamuru ile hazırladığınız değişik motiflerle pastanızı süsleyebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun…