Pasta tariflerinin en beğenileni arasında çikolatalı pasta yer alıyor. Doğum günlerinde de yapabileceğiniz herkese hitap eden bir lezzet. Çikolatalı pastalarla mutlu edemeyeceğiniz kimse yok. Bir dilimi bile mutluluk kaynağı oluyor.
KEKİ İÇİN MALZEMELER
-140 gr (1 su bardağı) un
-200 gr (1 su bardağı) toz şeker
-55 gr (1/2 su bardağı) kakao
-3 gr (3/4 tatlı kaşığı) kabartma tozu
-5 gr (3/4 tatlı kaşığı) karbonat
-1 çimdik tuz
-1 büyük boy yumurta
-120 gr (1/2 su bardağı) süt
-60 gr (1/4 su bardağı) zeytinyağı
-2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa toz vanilya)
-120 gr (1/2 su bardağı) kaynar su (isterseniz içine kahve de ilave edebilirsiniz).
YAPILIŞI
-20x20 bir kare küçük boy borcam veya 23 cm'lik yuvarlak bir kek kalıbının heryerini biraz sıvıyağ ile yağlayın. Tabanına göre yağlı kağıt kesip yapıştırın.Fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın.
-Bir çırpma kabında un, karbonat, şeker, kabartma tozu, kakao ve tuzu harmanlayın.
-Orta boy başka bir kapta yumurta, süt, zeytinyağı ve vanilya özütünü karıştırın.
-Kuru karışımla sıvı karışımı birleştirip sadece karışana dek çırpın ve bir yandan sıcak kahve(veya kaynar suyu) yavaşça ekleyin. Karışım oldukça cıvık bir kek harcı olacak.
-Kalıbınıza boşaltın. Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
KREMA İÇİN MALZEMELER
-1 su bardağı küçük küçük parçalanmış sütlü çikolata
-120 gr (1/2 su bardağı) krema
-2 tatlı kaşığı limon suyu
KEKİN YAPILIŞI
-Kek soğurken kremayı hazırlıyoruz.
-Kremayı limon suyuyla birlikte bir kaşıkla karıştırıyoruz. Krema kesilmiş gibi görünüp, katılaşabilir normal merak etmeyin.
-Isıya dayanıklı bir kaba çikolataları koyuyoruz.
-Mikrodalgada yaklaşık 10 saniyede bir çıkartıp karıştırmak suretiyle eritin. (Dilerseniz benmari usulü de eritebilirsiniz)
-Çikolata eriyince kremanın içine ekleyin ve spatula ile karıştırın.
-Pürüzsüz bir kıvam alacak.
-Kekinizin üzerini çikolata kremasıyla süsleyerek rende çikolata serpiştirip sunum yapabilirsiniz.