Tadıyla ve kokusuyla 7’den 70’e herkesin tutkusu olduğu çikolata hakkında hiç bilmediğiniz enteresan bilgileri sizin için bir araya getirdik. işte çikolata hakkında bilmedikleriniz...
Tadıyla ve kokusuyla 7’den 70’e herkesin tutkusu olduğu çikolata hakkında hiç bilmediğiniz enteresan bilgileri sizin için bir araya getirdik. işte çikolata hakkında bilmedikleriniz...
Şeker, tatlandırıcı ve süt ilaveli kakao yağı ile üretilen beyaz çikolata, aslında çikolata değildir. içerisinde kakao kütlesi bulunmamaktadır.
Çikolata üzerine yapılan güncel araştırmalar, kakaosu yoğun olan bitter çikolatanın, güçlü bir antioksidan deposu olduğunu gösteriyor. kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etkisi var.
Minik bir ısırık 45 metre yürümek için gerekli olan enerjiyi sağlamış olur.
Çikolatanın kimyasal analizini yapılsa, içerisinde 600'ün üzerinde tat ve koku bileşeni taşıdığını görürüz. bu rakam kırmızı şarap için sadece 200'dür.
Sadece amerika'da tüketilen çikolata miktarı, yıllık yaklaşık 1.3 milyar ton civarında.
Harvard üniversitesi'nde 8 bin erkek üzerinde yapılan araştırma, çikolatanın ömrü uzattığını da ortaya koydu. çikolata yiyenlerin ömürlerinin en az bir yıl uzadığını belirten uzmanlar, bunu içindeki antioksidan maddelere bağlıyor.
Iı. dünya savaşı sonrasında ortaya çıkan bir mektup; nazilerin, winston churchill'i içine patlayıcı düzenek yerleştirilmiş bir paket çikolatayla öldürme planını gün yüzüne çıkarmıştır.
1947 yılında, kanadalı çocuklar, çikolata fiyatlarının 5'den 8 sent'e çıkması sonucunda, tarihteki ilk çikolata boykotunu başlatırlar.