Çikolata dolgusu ile hafızalara kazınacak enfes kurabiyelere yiyen herkes hayran kalacak! Çikolatanın yoğun tadının hissedildiği bu tarifi tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz… İşte çikolata dolgulu kurabiye tarifi...
MALZEMELER
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
1/2 su bardağı esmer şeker
1 adet yumurta
50 gram damla çikolata
80 gram çikolata
PÜF NOKTASI
Fırında tam dakikasına göre bekletilmeli yoksa içindeki çikolata sertleşecektir.
YAPILIŞI
Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri bir kaba koyup, tel çırpıcı eşliğinde güzelce çırpın. Ardından içine yumurtayı ekleyin ve yine çırpın. Sonrasında unu ilave edin ve ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edin. Sonunda damla çikolataları ekleyin ve yoğurup, buzdolabında 45 dakika kadar bekletin.
Güzel kıvam elde ettiğiniz hamurdan mandalina kadar toplar koparın ve avucunuzda daire biçiminde biraz açın. Elde edilen hamurların büyüklüğüne göre, her hamura 1 veya 2 kare çikolata koyun ve kapatın. Sonrasında yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılan fırının içinde 13-14 dakika pişirin. Ardından tel ızgara üstünde soğutun. Afiyet olsun!