Ciğerli İç Pilav Nasıl Yapılır?

Osmanlı mutfağından bir yemek olan ciğerli iç pilav MasterChef Türkiye ekranlarında gündeme geldi. Ciğerli iç pilavın yanı sıra taco ve tarte tatin yapan yarışmacılar kendilerine ayrılan sürede en iyi tabağı çıkarmaya çalıştılar. Peki, ciğerli iç pilav nasıl yapılır?

29.07.2020-08:23 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-08:19) Ciğerli İç Pilav Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye’nin başlaması üzerine birçok yemek tarifi merak konusu oldu. Bunlardan biri de ciğerli iç pilav. Bizde sizin için ciğerli iç pilav tarifini derledik. İşte ciğerli iç pilav çin gerekli malzeme listesi ve yapılışı…

MALZEMELER

  • 250 gr kuzu ciğeri
  • 2 bardak pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 kaşık dolma fıstığı
  • 2,5 kaşık kuş üzümü
  • ½ tatlı kaşığı dolma baharı(tepeleme)
  • ½ tatlı kaşığı tarçın(tepeleme)
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 4 bardak sıcak su
  • Tuz

NASIL YAPILIR?

İlk olarak ciğerleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri sıcak su ile ıslatın. Soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın. Ardından tencerenin içerisine zeytinyağını döküp dolmalık fıstıkları güzelce kavurun. Fıstıklar pembeleşince üzerine ciğerleri ekleyin. Daha sonra pirinç hariç geri kalan tüm malzemeleri ekleyip güzelce kavurun. Son olarak pirinci de ekleyin ve üzerine sıcak su ilave ederek yüksek ateşte birkaç dakika pişirin. Daha sonra altını kısın ve suyunu çekinceye dek pişirmeye devam edin.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal