Çiğ tüketilen besinler, brokoli, kuru yemiş, fotoğraflar galerimizde.
Sağlıklı beslenmeyi çoğumuz istiyoruz ancak sağlıklı beslenmek kadar besinleri nasıl pişirdiğimiz de oldukça önemli. sizler için çiğ tüketilmesi gereken besinleri araştırdık. işte detaylar...
Kuru yemişler çiğ olarak tüketildiği takdirde kolesterolü dengeler ve kalp hastalıkları riskini düşürür.
Kanserle savaşan brokoli bitkisi içerdiği myrosinaseler sayesinde çiğ tüketildiğinde faydasını daha çok gösterebilmektedir.
Çok güçlü bir kalsiyum ve magnezyum kaynağı olan chia tohumu, pişirildiğinde yararlı özelliklerini kaybetmektedir.
Turşu gibi fermente edilmiş doğal probiyotikler çiğ tüketilmesi gereken besin maddelerindendir.
Sarımsağı çiğ tükettiğinizde alisin maddesi salgılanır ve bu madde sayesinde vücudunuzda olumlu değişimler sağlanır.
Kakao pişmeden tüketildiğinde sağlık açısından oldukça faydalıdır.