Çiftlik Bank Dolandırıcısı Mehmet Aydın Emniyetteki Sorgusu Bitti! Adliyeye Sevk Edildi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan "Çiftlik Bank" davası sanığı Mehmet Aydın’ın, emniyetteki sorgusu tamamlandı.

07.07.2021-09:50 - (Son Güncelleme: 07.07.2021-09:58) Çiftlik Bank Dolandırıcısı Mehmet Aydın Emniyetteki Sorgusu Bitti! Adliyeye Sevk Edildi

Günlerdir konuşulan Tosuncuk hakkında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gelen talimat ile 3 Temmuz tarihinde İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan binlerce mağdurun suçlusu ‘Çiftlik Bank’ dolandırıcısı Mehmet Aydın'ın, emniyetteki sorgusu sona erdi.

26 SAAT SORGUYA ÇEKİLDİ

Çiftlik Bank davası sanığı Mehmet Aydın verilen aralarla beraber neredeyse 26 saat özel ekipler tarafından sorguya çekildi. ‘Tosuncuk’ lakabı ile bilinen Aydın'ın, 60 sayfa tutan sorulara yanıt verdiği ekipler tarafından bildirildi. 5 Temmuz Pazartesi günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 21.00 civarı başlayan Aydın'ın ifade işleminin 6 Temmuz Salı 23.00 sularında ise sona erdiği belirtildi.

BAYRAMPAŞA'DA B İR HASTANEDE SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Daha sonra Bayrampaşa Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen suçlu Aydın, kontrollerinin bitmesinin ardından Kartal ‘da bulunan Anadolu Adliyesine getirildi. SAVCIYA İFADE VERMESİ BEKLENİYOR ‘Çiftlik Bank’Mehmet Aydın'ın Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermesi bekleniyor.

"TOSUNCUK" LAKAPLI MEHMET AYDIN'A SORULAN SORULAR BELLİ OLDU

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ı sorguya çeken polisler, maliye ve finans suçları hakkında özel eğitim almış ve deneyimli polislerden bir araya geliyor. Aydın, nezarette beklerken sorgu polisleri de hazırlanan iddianameyi, diğer sanıkların ifadelerini, mağdurların şikâyetlerini ve dosyadaki diğer belgeleri detaylı şekilde inceleyerek, soruları belirledi.

AYDIN PARAYI ÖDEYECEK Mİ?

Dolandırıcı Mehmet Aydın'a, öncelikli şekilde "Mağdurların parasını ödeyecek misin?" sorusu yöneltildi. Şirketi neden Kıbrıs'ta kurup paraları buraya aktardığı, yönetim tecrübesi olmayan koruma, güvenlik görevlisi gibi isimleri neden üst düzey atadığı, Bursa'da açılan soruşturmada çiftliklerdeki hayvan sayısı ile mal varlıklarına dair neden yalan beyanlarda bulunduğu soruldu.

KRİPTO PARA MI ALDIN?

3 yıllık firarı boyunca kimlerin nasıl yardım ettiğini anlatması istenilen Aydın'dan, Uruguay ve Brezilya'daki irtibatlarının detayları soruldu. Hürriyet'in haberine göre, sorulardan biri de "Ağabeyin Fatih Aydın nerede?" oldu. En önemli soru ise Aydın'ın mağdurlardan topladığı paradan geriye kalan 322 milyon liranın akibetiyle ilgiliydi. Paraları Bitcoin veya diğer kripto paralara yatırıp yatırmadığı yönünde sorular yöneltilen Aydın'a Çiftlik Bank davasında bazı sanıkların kendisini usulsüzlük ve yolsuzlukla suçlamaları da soruldu.

22 BİN 580 YILDAN 75 BİN 260 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu ve 2 yıldan fazla süredir firari olan Mehmet Aydın, 3 bin 762 kişinin mağdur olduğu davada 22 bin 580 yıldan 75 bin 260 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

HAKKINDAKİ YAKALAMA KARARLARI

Mehmet Aydın hakkında İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Aydın, "Bilişim Sistemleri ve Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması" suçundan İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinin 7 Nisan 2021, "Tehdit" suçundan Bursa 19. Asliye Ceza Mahkemesinin 8 Şubat 2021, "Bankacılık Kanunu'na Muhalefet" suçundan İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesinin 6 Haziran 2018, "Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı", "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama", "Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık", "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" suçları kapsamında Geyve Sulh Ceza Hakimliğinin 19 Mart 2018 tarihli yakalama kararlarına istinaden kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranıyordu. Brezilya'da 2 Temmuz'da teslim olan ve Türkiye'nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilerek 3 Temmuz gecesi havayolu ile İstanbul'a getirilen Aydın, polis ekiplerince uçakta gözaltına alınmıştı. Savcılığın hakkında 4 gün gözaltı süresi verdiği "Tosuncuk" lakaplı Aydın, havalimanındaki işlemlerinin ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine getirilmişti.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Dolandırıcı Aydın’a ilişkin İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. ‘Çiftlik Bank’ davası sanığı Aydın, "Bilişim Sistemleri ve Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması" suçundan İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 7 Nisan 2021, "Tehdit" suçundan Bursa 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 8 Şubat 2021, "Bankacılık Kanunu'na Muhalefet" suçundan İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 6 Haziran 2018, "Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı", "Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama", "Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık", "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" suçları kapsamında Geyve Sulh Ceza Hakimliği'nin 19 Mart 2018 tarihli yakalama kararlarına istinaden kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranıyordu.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal