Omega-3, protein ve vitamin bakımından zengin olan chia tohumunun sadece 25 gramı günlük lif ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşıladığınızı biliyor muydunuz? Pişmeden ve suda bekletilmeden hazırlanan bu lezzet çok pratik olarak hazırlanabileceği için tercih ediliyor.
MUZLU CHIA TOHUMLU PUDİNG
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı bal
- Muz
Üzeri için
Hazırlanışı
Chia tohumlarını ve sütü tamamen karıştığından emin olduktan sonra kapalı bir kaba alın ve buzdolabında minimum 30 dakika bekletin. Jöle kıvamına gelen pudingi dolaptan çıkardıktan sonra balı da içine ekleyerek tekrar karıştırın. Bal miktarınızı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Kabuklarını soyup ezdiğimiz muzları da pudinge ekledikten sonra iyice karıştırın. Ardından kaplarınıza alabilirsiniz. Üzerine muz, çilek tarçın ve bademle süsleyebilirsiniz.
KAKAOLU CHIA TOHUMLU PUDİNG
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 su bardağı diyet süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı bal
Üzeri için
- Hindistan cevizi
- Nar
- Damla çikolata
Hazırlanışı
Chia tohumlarını ve sütü bir kaba alıp karıştırın ardından da kapağını kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra kakaomuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sonrasında balımızı ekleyin ve yeniden karıştırın. Jöle kıvamına gelen pudingimizi servis bardaklarına alın. Afiyet olsun.