Evinizde sağlıklı bir atıştırmalık tatlı yapmak istiyorsanız bu tarif tam olarak size göre! Pratik yapımıyla evlerinizin favori atıştırmaları haline gelecek cevizli cookie, herkesin kesinlikle mutfakta denemesi gereken lezzetler arasında yer alıyor. Pişmeye başladığı andan itibaren tüm apartmanı kapınıza toplayacak cevizli cookie için 10 dakika hazırlık, 15 dakika pişirme için vakit ayırmanız yeterli. İşte toplamda 25 dakikada yapabileceğiniz 8 kişilik enfes lezzetteki cevizli cookie tarifi…
Cevizli Cookie malzemeleri
- 1 tane yumurta
- 100 gram tereyağı
- 1,5 çay bardağı ölçüsünde toz şeker
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde süt
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı ölçüsünde kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 2 çay bardağı ölçüsünde damla çikolata
- 2 çay bardağı ölçüsünde ceviz fındık ya da badem
- Aldığı kadar un
- 12 - 13 parça ise bitter çikolata (Her kurabiye için bir parça kullanılacak)
Cevizli Cookie nasıl yapılır?
- Cevizli Cookie yapımına geçerken ilk etapta uygun bir kabın içerisinde oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz tereyağın üzerine şeker ekleyip güzelce mikserle çırpın.
- ardından nişasta, süt, yumurta, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Yavaş yavaş un eklemesi yaparak yoğurmaya başlayın.
- Hafif ele yapışmayacak bir hamur elde etmeye özen gösterin.
- 2 çay bardağı ölçüsünde cevizi ya da tercih etmiş olduğunuz başka bir kuruyemişi rondodan çok ufak olmayacak şekilde çekiyoruz.
- Çekilmiş olan cevizleri ve damla çikolatalarını karıştırarak hamurun içerisine ekliyoruz. Hamurunuzu tekrardan güzelce yoğurmaya başlayın.
- Yoğurma işleminiz bitti zaman ceviz büyüklüğünde hamurunuzun parçalar kopartarak elinizle güzelce şekil verip açın.
- İçerisine bir parça bitter çikolata daha koyup kapatın.
- Yağlı kağıt koymuş olduğunuz fırın tepsinin üzerine dizerek üzerlerini elinizle bastırın. İsterseniz ortasına çikolata kullanmadan da bu tarifi hazırlayabilirsiniz.
- 180 derece daha önceden ısıtmış olduğunuz fanlı fırın içerisinde 15 16 dakika kadar pişirin. Fırından aldığınız zaman ilk etapta çiğ gibi görünebilir. Ancak soğudukça toparlanmaya başlayacaktır. Kesinlikle fazla pişirmemeye özen gösterin. Fazla pişirdiğiniz takdirde kurabiyeleriniz sert olacaktır.