Doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenler, Çetmi'de stresten uzak bir şekilde tatil yapıyor.
Konya'nın Taşkent ilçesinde bulunan Çetmi Şelalesi, doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.
Şelale, Ayboğazı Kanyonu ve ortasından akan çay tarafından oluşturulmuş durumda.
Orta Toroslar'ın eteklerin yer alan Taşeli Platosu'ndaki şelale, piknik yapmanın yanı sıra stresten kurtulmak, doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyen doğaseverlerin dışında da fotoğraf çekmeyi seven kişilerin de en sık tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.
ETRAFI SARP DAĞLARLA ÇEVRİLİ
Toroslar'ın eriyen kar suları, şelaleden sonra yaklaşık 150 kilometrelik yolculukla Akdeniz ile buluşuyor.
Etrafı sarp dağlarla çevrili, uçurum ve düzlüklerin birbirini tamamladığı Ayboğazı Kanyonu, yemyeşil ağaçlar, patika yollar ve kuş cıvıltılarıyla yürüyüş, tırmanış gibi doğa sporlarına imkan tanıyor.
MESİRE ALANI OLDU
Kanyonda takriben 50 metre yükseklikten büyük olan bir gölete dökülen Çetmi Şelalesi'nin çevresi, Taşkent Belediyesi tarafından, doğal görünümü değiştirilmeden ve bozulmasına imkan verilmeden mesire alanı olarak faaliyete geçti.
Çayın karşı tarafına kütüklerden yapılan bir köprü ile ulaşılabiliyor. Ziyaretçilerine her sene farklı güzellikler sunan şelaleyi, mesire alanının her yerinden görüntüleme imkanı bulunuyor.
"GÖRMELERİNİ TAVSİYE EDERİM"
Ziyaretçilerden Muhammet Emin Kurt, Karaman'ın Ermenek ilçesinde 112 Acil Servis personeli olduğunu ifade etti.
Uzun zamandır bölgede görev yapmasına rağmen şelaleye ilk kez geldiğini belirten Kurt, "Arkadaşlarımızdan böyle bir yer olduğunu duyuyorduk. Son zamanlarda yaşadığımız yoğunluktan sonra buranın doğası, havası çok iyi geldi. Şelaleye gelirken de eşsiz manzaralar eşliğinde yolculuk yaptık. Yolu gayet rahat bulduk. Doğayla baş başa kalmak isteyenlere en kısa zamanda burayı gelip görmelerini tavsiye ederim." diye konuştu.
Ziyaretçilerden Murat Akpınar ise daha önce bölgeye gelmediğini anlatarak, "Şelalesiyle, ortamıyla, tesisiyle gerçekten çok güzel bir yer. Daha da güzelleştirilebilir, aktiviteli bir hale getirilebilir. Böylece turizme daha fazla katkısı olur ve bölge halkının kazancı da artar. Ziyaretçiler aileleriyle de gelebilir." dedi.