Tavuk ile hazırlanan neredeyse ana yemek bile olabilecek çerkez tavuğu bilhassa davet sofralarına çok yakışıyor. Sizler için püf noktaları ile çerkez tavuğu tarifini derledik. Tavuk ile cevizin muhteşem uyumuna bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!
CEVİZ EN ÇOK ONA YAKIŞIYOR!
Çerkez tavuğu için gerekli olan malzemeler:
- 1 adet haşlanmış bütün tavuk
- 5 su bardağı su
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ceviz içi
- 4 dilim bayat ekmek içi
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin (arzuya göre):
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
ÇERKEZ TAVUĞU NASIL YAPILIR?
Çerkez tavuğunu hazırlamak için; ilk olarak sarımsakları tuz ile havanda dövün ardından da ayıklanmış ceviz içlerini ekleyerek havanda dövme işlemine devam edin. Tavuk suyu ile ufalanmış bayat ekmek içlerini yumuşatın. Yumuşayan ekmek içleri ile sarımsaklı ceviz karışımını ekleyerek karıştırın. Sonrasında da karabiber ilave edin. Kemik ve derilerini ayıklamış olduğunuz haşlanmış tavuğu didikleyin. Tavuk etini, cevizli karışımı ve ekmekleri harmanlayın. Harmanlanan çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarıp isteğe göre küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızıbiber ekleyerek tavuğun üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!
ÇERKEZ TAVUĞUNUN PÜF NOKTASI
- Çerkez tavuğunu kapalı kaplarda ve buzdolabında saklamaya özen gösterin.
- Çerkez tavuğunu kısa sürede tüketmeye özen gösterin.
- Hazırladığınız ceviz içli karışıma haşladıktan sonra çekirdeklerini çıkardığınız ve küçük parçalar halinde doğramış olduğunuz kurutulmuş kırmızıbiberleri de ilave edebilirsiniz.
- Ufaladığınız bayat ekmeklerin içlerini süt ile ıslayıp suyunu süzdükten sonra da tavuk suyu ile karıştırabilirsiniz.