Çemen otu tohumu, antik çağlardan günümüze kadar kullanılan aromatik bir bitkidir. Dünya'nın değişik coğrafyalarında yetiştirilen çemen otu ülkemizde özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde üretilmektedir. Tohumlarının kurutularak öğütülmesi ile elde edilen toz hali birçok yemek de tat katması içinde kullanılıyor. Bu baharat daha çok Hint mutfağında yer alsa da Türk kültüründe, diğer baharatlarla karıştırılıp pastırma yapımında kullanılıyor. İşte çemen otunun faydaları...
ÇEMEN OTUNUN FAYDALARI
Günlük hayatta aktarlardan kolaylıkla ulaşabileceğiniz çemen otunun faydalarını sizin için bir araya getirdik;
- Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar,
- Gaz ve şişkinliği gidererek mideyi rahatlatır,
- Kan şekerinin düzenlenmesini sağlar,
- Antioksidan özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlar,
- Balgam Söktürücü ve etkili bir öksürük gidericidir,
- Kadınların menopoza dönemlerinde yaşadıkları septomları en aza indirir,
- Kadınların adet dönemlerini daha az sancılı geçirmesini sağlar,
- Yüksek kolesterolün düşmesine yardım eder. Damarlardaki kan akışının normal seyrinde olmasını sağlayarak kalp krizi riskini azaltır,
- Yara ve iltihapların mikrop kapmasını önler ve daha çabuk iyileşmesini sağlar,
- Düzenli olarak tüketildiğinde vücut direncini yükseltir,
- Emziren annelerin sütünü çoğaltır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.