MALZEMELER
-180 gram (1,5 su bardağı) un
-150 gram (3/4 su bardağı) esmer şeker
-70 gram (3 dolu yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı
-40 gram bitter çikolata
-1 büyük boy yumurta
-40 mililitre (3 yemek kaşığı) süt
-25 gram (2 yemek kaşığı) kakao
-İsterseniz bir avuç kırık fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz
Üzeri için:
-Yarım su bardağı pudra şekeri
NASIL YAPILIR?
-Oda ısısındaki tereyağını esmer şekerle 1-2 dakika hızlı devirde çırpın. (Esmer şekeriniz yoksa yazan miktardan 1 yemek kaşığı azaltarak toz şeker ekleyip, 1 yemek kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.)
-Yumurtayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpıp kabartın.
-Benmari usulü ya da mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolatayı ve sütü ekleyip karıştırın.
-Un ve kakaoyu da eleyip, yumuşak bir hamur haline getirin. (Koyacaksanız kuru yemiş de bu aşamada eklenecek)
-1 yemek kaşığı dolusu porsiyonlarıyla yuvarlak toplar halinde yuvarlayıp, pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin.
-180 derece önden ısıtılmış fırında, fansız ayarda boyutuna göre 10 dakika pişecek.
-Çatlayacak ve mat görünecekler, ama fırından çıkardığınızda ortaları hala baya yumuşak, ve tepsiden kalkmayacak seviyede olmalı.
-Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.