Birçoğumuzun severek tükettiği balık, dışarıda sipariş ettiğimiz zaman eziyete dönüşebiliyor. Bizde balığı çatal bıçakla rahatlıkla tüketebileceğiniz teknikleri sizler için yazımızda bir araya getirdik.
Bir balığın nasıl yeneceğini, çatal ve bıçağın nasıl kullanılacağını hatta hangi bölümünün yenebileceğini bir bir anlattık. İşte detaylar…
ÇATAL BIÇAKLA BALIK NASIL YENİR?
Balığın kafasını bedeninden ayırın. Kılçık tabağına yerleştirin. Balığın gövdesinin üst ve alt bölümünde ufak kılçıklar var, gövdenin içine doğru saplanan ufak ancak yine de temizlenmesi gerek onların. Bıçağınızın desteğiyle o ufak kılçıkları keser gibi şekilde ancak kesmeden üsttekilerse tabağınızın üzerine doğru iterek, alttakilerse alta doğru iterek bölün gövdeden ve kılçık tabağına koyun onları. Kalan balığı, kılçığın omurgasına paralel biçimde ortadan ikiye bölün. Balığın üst yanındaki etlerin altına bıçağınızı çıkarıp ve hop onu ters yüz edip tabağınızın üst yönüne koyun. Aynısı alt yönü içinde yapın. O büyük kılçığı bıçağınızla, sol taraftan altına geçerek rahatça kaldırın. İsterseniz tümünü kılçık tabağına koyun. Ya da yalnızca kılçığı atın ve tüketebilirsiniz.