Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan cantik pide MasterChef Türkiye ekranlarında gündeme geldi. Bunun üzerine birçok kişi cantik pide tarifini araştırmaya başladı. Bizde sizin için cantik pide nasıl yapılır madde madde anlattık. İşte cantik pide tarifi...
MALZEMELER
- 2 su bardağı su (ılık)
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı (silme) tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı
- 5 su bardağı un
Hamuru Toparlamak İçin:
Kıymalı Harcı İçin:
- 300 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)
- 1 adet kapya biber(küçük küpler halinde doğranmış)
- 6 adet yeşil köy biberi (ince doğranmış)
- 2 adet domates(küp doğranmış)
- 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 yemek kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kenarları İçin:
NASIL YAPILIR?
Bir kabın içerisine maya, toz şeker, ılık su ve sütü alıp güzelce karıştırın. Karışımın üzerini kapatıp mayanın aktifleşmesini bekleyin. Yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra, üzerine yumurta akını, sıvı yağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Farklı bir kabın içerisine unu alıp ortası havuz olacak şekilde açın. Sıvı karışımı üzerine ekleyip yoğurmaya başlayın. Tamamen karışan hamurun üzerini streç ile kapatıp mayalanması için 45 dakika boyunca bekleyin. Kıymalı harç için gerekli olan tüm malzemeyi bir kabın içerisine alıp karıştırın.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın ve unlu tezgahta bezeleri yuvarlayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin. Elinizi yağlayın ve her bezeyi kenarları yüksek olacak şekilde parmaklarınızla açın. Hazırladığınız kıymalı harcı açtığınız hamurların ortasına koyun ve dağıtın. Bir fırça yardımıyla yumurta sarısını hamurların kenarlarına sürün. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında 20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun…