Uzmanlar, çam kozalağı suyunun bilinmeyen faydalarını tek tek sıraladı. Genellikle geniş ormanlarda bulunun ağaçlarda yetişen çam kozalağı bitkisinin faydaları çok az kişi tarafından bilinmektedir. Çam kozalağının suyundan vücudumuzun sağlığı için yararlanmamız artık mümkün! Peki çam kozalağı suyu ne kadar tüketilmeli? Merak edilenleri sizin için hazırladık.
ÇAM KOZALAĞI SUYUNUN MUCİZEVİ FAYDALARI
Çam kozalağı suyu, özellikle üst solunum yolları rahatsızlıklarında şifa dağıtıyor. Öksürme, balgam, bronşit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çam kozalağı suyu, birebir şifa dağıtıyor.
Çam kozalağı, akciğerlerin temizlenmesini sağlar. Vücudun ihtiyacı olan gerekli mineralleri karşılama özelliğinden dolayı, akciğer rahatsızlıklarına neden olan sigaranın kalıcı zararlarını ortadan kaldırır.
Birçok uzman tarafından yapılan araştırmalarda, çam kozalağının işlenmesi ve yağının çıkartılması sonucunda tüketilmesi halinde özellikle tüm kış boyunca hastalıklardan koruduğu öğrenilmiştir.
Bağışıklığı arttırıcı etkiye sahip olan çam kozalağı, içerisinde nadir bulunan özel bileşenlere sahiptir.
ÇAM KOZALAĞI SUYU YAPILIŞI
Öncelikle 5 adet çam kozalağı doğranır, ardından bir kaba ya da geniş hacimli bir su dolu tasa konulur. 24 saate yakın bir süre bekletildikten sonra yarım saat kaynatılır. Kaynadıktan sonra bal veya şekerle tatlandırıcı uygulanmalıdır. Daha sonra rahatlıkla günde bir bardak ya da çay bardağı olarak tüketilebilir.
ÇAM KOZALAĞI SUYU NE KADAR TÜKETİLMELİ?
Faydaları saymakla bitmeyen çam kozalağı suyunu nasıl hazırlayacağınızdan yukarıda bahsettik. Hazırladığınız bu karışımı günde bir bardak olacak şekilde tüketmeniz önerilmektedir.