Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıkladı: Yaşlılık sigortası hayata geçecek

TİSK Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, seçim vaatlerinin arasında bulunan ‘yaşlılık sigortasının’ hayata geçirileceğine dair bilgi verdi.

05.01.2024-13:55 - (Son Güncelleme: 05.01.2024-17:47) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıkladı: Yaşlılık sigortası hayata geçecek

Türkiye İşveren Sendikaları Kurumu (TİSK)’nun düzenlediği Ortak Paylaşım Forumu’na katılım gösteren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye’deki sosyal güvenlik sistemine değinirken her zaman işçi ve işverenin yanında olduklarını da aktardı.

Dünya nüfusunun yaşlandığını belirten Işıkhan, yeni bir uygulamanın hazırlığı içinde olduklarını ifade etti. Yaptığı açıklamada  “Vatandaşlar genel Sağlık sigortasına bir bedel yatırarak sigorta hizmetinden yararlanıyor. Bu bedeli ödeyemeyecek durumdakilerden de talep edilmiyor. Türkiye'deki bu sağlık sistemi olanakları dünyanın hiç bir yerinde yok. Yaşlılık sigortasını da hayata geçireceğiz. Gelecek için yaşlılarımızı korumak zorundayız. Her evde neredeyse bir yaşlı, bir engelli, bir hasta vatandaşımız var. Sosyal devlet mekanizmalarını hayata geçireceğiz. Bizim bu anlamda bir öngörü geliştirmemiz gerekiyor.” sözlerine yer veren Işıkhan, Türkiye'de 60-65 yaşında hala fabrikalarda aktif iş hayatında çalışanlarının olduğunu hatırlattı.

Deprem bölgesine iş istihdamı

 Deprem bölgesinde 111 bin vatandaşa toplamda 1 milyar lira ödeme yapıldığını ifade eden Vedat Işıkhan, sadece konut yaparak değil iş istihdamını da sürdürmek için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Şehir buluşmalarına katılarak yerel ihtiyaçların tespiti ve giderilmesi hakkında çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

“Değişime ayak uydurmak zorundayız”

Ana mesleklerde önemli başarılar elde edildiğini ifade eden Işıkhan, ara elemanda mesleki yeterlilik sorununun yaşandığını belirtti. Işıkhan, “Yatırımda Türkiye’nin öncü girişimlerini biz gerçekleştirmek zorundayız. Yeni reformlar gerçekleştirmeliyiz. Değişime ayak uydurmak zorundayız.” sözleriyle ara eleman sorununa değindi.

"5 milyon istihdam sözümüz var"

İş istihdamına değinen Işıkhan, şu sözlerle toplantıyı bitirdi:

“Gelecekte tüketici grupları, dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının toplumsal yaşam içinde daha aktif rol oynamalarını sağlamak zorundayız. İstihdamı artıracağız. 5 milyon istihdam sözümüz var. İşverenlerimizin çok büyük desteği var. İşçimizin her türlü sorunu çözme noktasında 7 aylık sürecinde sorunları çözme gayreti içinde oldum. Sorunları çözme noktasında iş birliği içinde olduk. Sorunları çözmemiz ve yenilerine hazırlıklı olmamız lazım.”


YORUM YAZ..
Modal