Bireyler yeterli ve dengeli beslenmediklerinde, vücudun temel besin maddeleri olan vitamin, mineral ve proteinler yetersiz alınabilmekte ve bu durum sonucunda çeşitli sağlık sorunları oluşabilmektedir. Lif tüketimindeki yetersizlik veya fazla yağlı besinler tüketmek bağırsak problemlerine yol açabilmekte, hızlı yemek yeme sonucu sindirim ve mide rahatsızlıkları oluşabilmekte ve kilo problemleri görülebilmektedir. Öğünlerin dengesi ve düzeni oldukça önemlidir.İş alanlarının değişmesi ve gelişmesiyle birlikte, çalışan kadınlarda kilo artışı problemleri günümüzde daha sık görülmeye başlamıştır. Bunun etmenlerinden biri, bireylerin vakit azlığı bahanesine sığınarak öğün atlaması ve genellikle tüketilen öğünlerin yüksek kalorili besinlerden oluşmasıdır.
Diğer etmenler ise hareket azlığı, ara öğün tüketilmemesi veya ara öğün olarak fazlasıyla karbonhidrat içeren besinlerin alınması ve dönemsel olabilecek veya ani kilo artışlarına sebep olur.
Çalışan Kadınlar için Sağlıklı Beslenme Tüyoları
- Güne mutlaka kahvaltı ederek başlamak ve kahvaltıyı asla atlamamak
- İş ortamındaki stresi azaltmak için gün içinde 5 dakikalık bile olsa yürüyüşler yapmak
- Sofralarda besin ve renk çeşitliliği oluşturmak
- Üç ana ve dört ara öğün kuralını benimsemek
- Beslenmede tüm besin gruplarına yer vermek
- Hızlı kilo vermek uğruna katı ve sağlıksız diyetler uygulamamak
- Rafine şekerli ve unlu gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışmak
- Besinlerden ve doğrudan sodyum alımını düşürmek
- Az az ve sık sık öğün tüketimine önem göstermek
- Günde en az 3 litre olacak şekilde, su tüketimine dikkat etmek
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.