Mevsimi gelmişken çağla bademini ihmal etmeyelim. Baharın müjdecisi vitamin deposu bu meyvenin bilinmeyen yararlarını haberimizde bulabilirsiniz.
MEVSİM GEÇİŞLERİNDE GRİPTEN KORUR
-Sindirilebilir lif içeriği yüksektir. Kabızlık ve gaz problemlerini engeller.
-Glisemik indeks değeri düşük meyvelerdendir. Bu nedenle ara öğünlerde gönül rahatlığı ile tercih edilebilir.
-Kötü kolestrol olarak bilinen LDL değerinin düşürülmesine yardımcıdır.
-İçeriğindeki C vitamini ve demir ile vücudun kan yapmasına yardımcı olur. Aynı zamanda C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etki gösterir.
-Mevsim geçişlerinde vücudu gribal enfeksiyonlardan korumaya yardımcı bir meyvedir.
-Çağlanın içeriğindeki magnezyum, kas kasılması ve özellikle kalp için önemli bir mineraldir. Toplar ve atar damarları geliştirir hem de kanın oksijenlenme oranını artırarak metabolizmayı hızlandırır. Aynı zamanda çağlanın içeriğindeki tekli yağ asitleri de kalp ve damar sağlığının korunmasında etkilidir.
-Çağla, neoklorojenik ve klorojenik asitleri içerir. Bu asitler göz dokularını besleyen ve makula zedelenmesini önlemeye yardımcı olan antioksidanlardır.
-Çağla meyvesi diş ve diş eti sağlığı için de önemli bir meyvedir.