Çoğu yiyeceği buzdolabında saklamayı tercih ederiz. Bu yüzden bazı yiyeceklerin aromasında bozulmalar olduğunu görürüz. Yiyeceklerin bozulmaması için yaptığımız bu uygulama, aslında daha erken çürümesine ve tadının bozulmasına sebep olur. İşte buzdolabında saklanması halinde bozulabilecek yiyecekler...
Sarımsak
Buzdolabınızın sarımsak kokmasını ve sarımsağın kendine has kokusunu kaybetmesini istemiyorsanız sarımsakları kapalı ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz.
Elma
Buzdolabında sakladığınız elmalar tazeliğini yitirir.
Bütün Karpuz
Karpuz içindeki antioksidanların kaybolmasını istemiyorsanız kesilmemiş karpuzları buzdolabında bekletmemelisiniz.
Domates
Buzdolabında bekletilen domatesler hem kısa sürede yumuşayacak hem de kendi özel dokusunu kaybedecektir.
Bal
Buzdolabında bekletildiğinde kristalleşen ve katılaşan bal tadını kaybedebilir. En iyi saklama koşulu kuru ve serin bir yeri tercih edebilir, bu şekilde sakladığınız balları uzun süre tüketebilirsiniz.
Fesleğen
Fesleğenler buzdolabında saklanırsa direk ölür. Fesleğenleri taze tutmak için ya su içinde ya da dışarıda saklamalısınız.
Çekilmiş Kahve
Kuru ve güneş almayan bir yerde saklayacağınız çekilmiş kahveyi uzun zaman boyunca taze bir biçimde tüketebilirsiniz.
Soğan
Sarımsak gibi soğanda buzdolabında saklanmaması gereken yiyeceklerdendir.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.