Birçoğumuz aldığımız gıdaların hemen hemen hepsini buzdolabına koyarız. Ancak bazı yiyeceklerin buzdolabına konulmaması gerekiyor. Bu durum pek ciddiye alınmasa da buzdolabına koyulan bazı besinler zehirlenmeye neden olabiliyor. İşte detaylar…
Hemen hemen aldığımız her yiyeceği buzdolabında saklıyoruz. Bunun nedeni besinlerin bozulmaması ve daha uzun ömürlü olmasıdır. Ancak sanıldığının aksine bazı yiyeceklerin buzdolabına girmesi tehlikeli olabiliyor. Bizde pek bilinmeyen ama zehirlenmeye kadar gidebilen bu durum hakkında; buzdolabında saklanmaması gereken besinleri sizin için hazırladık. İşte detaylar…
Hangi besinler buzdolabında saklanmaz!
Sarımsak, bal, ceviz vb. gibi birçok sağlığa oldukça faydalı olduğu bilinen yiyecekler, bozulmaması ve daha uzun ömürlü olması adına buzdolabında saklanıyor. Ancak sanıldığı üzere buzdolabında saklana bu ve benzer yiyecekler, uzun ömürlü olurken sağlık açısından da zararlı bir hal başlıyor. Peki hangi yiyecekler buzdolabında saklanmaz? İşte detaylar…