Büryan Pilavı Nasıl Yapılır? Büryan Pilavı Tarifi

Türkiye'nin birçok yöresinde pişirilen büryan pilavı, Siirt ve Bitlis yöresine ait bir lezzettir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz büryan pilavı tarifini sizin için derledik. Peki, büryan pilavı nasıl yapılır? İşte büryan pilavı tarifi...

02.11.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-16:41) Büryan Pilavı Nasıl Yapılır? Büryan Pilavı Tarifi

Farklı lezzetler arayışındaysanız büryan pilavını mutlaka denemelisiniz. Hazırlanışı biraz uzun ve zahmetli olsa da buna değecek! Sizin için büryan pilavı tarifini derledik. İşte büryan pilavı için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 5 kilo iri doğranmış parça et
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kadar salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

NASIL YAPILIR?

Öncelikle parça etleri tencereye alarak üzerine 5 su bardağı su ilave edin ve yaklaşık 45 dakika boyunca haşlayın. Pişen etleri bir tabağa alın ve haşlama suyunu pilav için kullanmaya kenara alın. Pirinci iyice yıkadıktan sonra son suyuna tuz ilave ederek 30 dakika boyunca suda bekletin. Orta boy bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek güzelce kavurun. Ardından üzerine salçayı ekleyerek 5 dakika daha kavurma işlemine devam edin. Tuz ekledikten sonra 4 su bardağı haşlanmış et suyunu üzerine ilave edin. Üzerine parça etleri dizdikten sonra baharat çeşnisi ya da karabiber serperek önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında suyunu iyice çekene kadar pişirin. Pirinçler sert kalırsa üzerine ilave et suyu ekleyebilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra üzerine bir tepsi ile kapatın. Sıcak olarak servis edin, afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal