Demans da denilen bunama hastalığı günümüzde giderek artış gösteriyor. beslenme ile bunama ilişkisi üzerinde yapılan araştırmalar, bazı besinlerin bunamayı engellediğini ortaya çıkardı.
Bunamayı önlemek için günde 30 gram kabuklu yemiş tüketilmeli
günde 30 gram kadar kabuklu kuruyemiş ile yulaf, mısır, kabuklu pirinç, çavdar ve akdarı gibi tam tahıl ürünlerinin protein ve mineral açsından zengin olduğu kadar bunamaya karşı da yararlı olduğu düşünülüyor.
Avokadonun içerdiği sağlıklı yağlar beyin sağlığına iyi geliyor.
Çilek ve yaban mersini gibi antioksidan açısından zengin meyvelerin bilişsel dejenerasyonu ertelediği kanıtlanmış durumda.
Kakaonun sinir hücrelerini koruyucu etkisi olduğu biliniyor. çikolatayı seviyorsanız şeker oranı az, kakao oranı yüksek olanlarını tercih etmelisiniz.
Haftada en az bir kez balık yemek büyük faydalar sağlıyor.
Hafif bilişsel problemleri olan kişilere b vitaminleri verildiğinde önemli gelişimler kaydettikleri görüldü.