Kahvaltı dediğimiz yumurtasız olmaz. Hem protein hem lezzet deposu bulut yumurta, kahvaltı sofralarınızı şenlendirmeye geliyor.
BULUT YUMURTA TARİFİ
MALZEMELER:
4 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaların beyazını bir kaseye, sarılarını da ayrı bir kaseye ayırın. Beyaz ve sarıların birbirine karışmamasına bilhassa dikkat edin. Yumurta beyazlarının içerisine tuz atın ve çırpıcı desteğiyle beyaz bir köpük haline gelene dek çırpın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, spatula kullanarak orta boy bezeler şeklinde yumurta beyazlarınızı aktarın. Ortalarında boşluk bırakın. Ortasındaki oluşan boşluklara yumurta sarılarını itina ile aktarın. Önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri hafif renk alana dek 15-20 dakika arasında pişirin.Pişince çıkardıktan sonra sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.