Patlıcan ve pilavın birlikte pişirilerek daha lezzetli bir menü için değişiklik yapabilirsiniz. Bu güzel lezzeti isterseniz sevdiğiniz insanlarla yiyerek paylaşabilirsiniz.
MALZEMELER
- 4 adet bostan patlıcan
- 1 su bardağı iri bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Zeytinyağı
SÜSLEMEK İÇİN
- Kırmızı soğan
- Maydanoz
- Beyaz peynir
- Haşlanmış Meksika fasulyesi
NASIL YAPILIR?
İlk olarak patlıcanları yıkayın, kabuklarını soymayın. Bıçağın ucuyla birkaç yerine batırın ve közleyin. Dilerseniz ocak üzerinde, dilerseniz fırında çevirerek yapabilirsiniz. Ardından bulgur pilavını hazırlayın. Soğanı yemeklik küp küp doğrayıp zeytinyağında iyice pembeleştirin. Salça ve yıkanmış bulguru da ekleyip 1 parmak üzerini geçecek kadar kaynar su ve tuzunu koyup altını kısın, kapağı kapalı olarak demlenmesini bekleyin. Bulgur suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Közlenmiş patlıcanları baş kısmı birbirinden ayrılmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın. Arasını bulgur pilavıyla doldurun. Süslemek için piyazlık doğradığınız kırmızı soğan, beyaz peynir, maydanoz ve Meksika fasulyesi ilave edebilirsiniz.