Bülent ersoy sevenlerini üzdü acı haberi ile sevenleri yasa boğuldu
Bülent ersoy'dan acı haber gelince sevenleri yıkıldı
Bülent ersoy sevenlerini üzdü acı haberi ile sevenleri yasa boğuldu.
Geride bıraktığımız günlerde nişantaşı'nda bulunan evinden çıkarken ufak bir kaza geçiren ve dişi kırılan bülent ersoy'a çağırdığı sağlık ekibi taksi içinde müdahale etti.
Diva bülent ersoy, önceki gün arkadaşlarıyla buluşmak üzere evinden çıktı. çağırdığı taksiye binmek üzereyken bilinmeyen bir nedenle takma dişlerinden birisi kırıldı.
Bu şekilde bir yere gidemeyeceğini söyleyen ersoy, taksi şoföründen sağlık ekiplerini çağırmasını istedi. sağlık ekipleri, kısa bir süre sonra olay yerine gelerek taksinin içerisinde ersoy’un kırılan dişine tedavi uyguladı. sağlık ekibinin takside ersoy'a nasıl bir müdahalede bulunduğu ve kırılan diş probleminin nasıl ortadan kaldırıldığı öğrenilemedi.
Bülent ersoy kimdir?
Bülent ersoy, 1952 yılında malatya’da dünyaya geldi. 1960 yılına kadar malatya’da kaldı. daha sonra ailesiyle birlikte istanbul’a göç etti. esas adı bülent erkoç’dur. çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başladı.
Melahat pars, rıdvan aytan gibi üstadlardan ve belediye konservatuarı hocalarından özel dersler aldı. istanbul belediye konservatuarı‘nı bitiren değerli sanatçı, aldığı akademik terbiye vasıtasıyla hem tanrüzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı buldu. bülent ersoy ikizler burcudur.
İlk olarak 1970 yılında üsküdar fıstıkağacı’nda dönemin ilk aile gazinolarından birisi olan “özlem” aile gazinosu’nda sahneye çıkarak sahne hayatına başladı.
Fikret torun‘un sunar konser bürosu olarak düzenlediği ses yarışmasına katılarak bu yarışmada birinciliği kazanmış ve 1000 lira para ödülü almıştır. sonrasında bu gazinoda üç ay kadar assolist olarak çalışmıştır.
1971 yılında saner plak’tan çıkan kırkbeşlik plağı ilk albüm çalışması oldu. bu çalışmada, güfte ve bestesi bestekâr muzaffer özpınar‘a ait “lüzûm lalmadı” ve “neye yarar gelişin” adlı eserleri seslendirdi. sahneye ilk adımını 1974 yılında büyük maksim müzikholleri‘nde attı ve müzik dünyasına bomba gibi düştü.
Ancak gerçek soy ismi erkoç olan sanatçının soyadı müjdat gezen tarafından ersoy olarak değiştirilmiştir. bu yıllardan itibaren gerek ismi gibi “bülend-paye” sesiyle gerekse hanımefendi kişiliğiyle türk halkının beğenisini kazandı.
Bülent ersoy, müzeyyen senar ekolü’nün temsilcisi olarak başladığı sanat hayatında, akademik sanat kariyerinin de yüksek olması hasebiyle olağanüstü bir yorumcu ve büyük bir tavrın sancaktarı oldu. “baharı bekleyen kumrular gibi“, “dert çekmeye gidiyorum” gibi her okuduğu şarkıyla grafiği sürekli yukarı tırmandı.
O yıllarda trt’ye, musikimizin bahtsızlığından ötürü kenara itilmiş, klasik makamlarda eski ve kalıcı eserler yorumladı. yetmişli yılların ortasında daha da ileri giderek; o günkü müzik piyasasında pop, arabesk ve fantezi vb. gibi ticari şarkılar revaçta olmasına karşın ıtrî‘nin “tut-î mucize-ı gûyan“ı gibi eserlerden oluşan koyu klasik bir uzunçalar yaptı. bu ilk uzunçalar çalışması müzik piyasasında ki tüm hesapları altüst etti ve satış rekoru kırdı.
Ağustos 1980’de izmir fuarı’nda seyircilerden gelen tezahürat sonrası göğüslerini açınca izmir cumhuriyet savcılığı, hakkında soruşturma açtı. eylül 1980’de izmir kordon’daki evinde bir hâkime hakaret edince tutuklanarak 45 gün hapis cezası aldı ve buca cezaevi’nde tutuklu kaldı.
14 nisan 1981’de londra‘da charring cross hastanesi’nde geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatıyla kadın oldu, ancak “pembe nüfus kağıdı” alması yıllar sonra, sahne yasağını da kaldıran dönemin başbakanı turgut özal‘ın öncülüğünde çıkartılan bir kanun sayesinde oldu.
Bülent ersoy’a 12 eylül darbesi sonrası haziran 1981’de diğer travesti ve transseksüel sanatçılarla birlikte sahne yasağı getirildi. bu dönemde kariyerine almanya’da devam eden sanatçı orada türk filmlerinde oynamaya devam etti, bir müddet de avustralya’da yaşadı. 1988 yılında türkiye’ye döndü.
Yurtiçinde ve yurtdışında yüzlerce konser veren bülent ersoy, “düşkünüm sana“, “yaşamak istiyorum“, “biz ayrılamayız” ve “ablan kurban olsun sana” gibi satış grafiği çok yüksek albümlere imza attı. 1995 tarihini taşıyan “benim dünya güzellerim“, s müzik etiketiyle çıkan ilk albümü oldu. selçuk tekay‘ın müzik yönetmenliğini, özkan turgay‘ın aranjörlüğünü yaptığı albümde on şarkı seslendirdi.