Bir tarifi sağlıklı bir yemek yapmanın en başarılı yolu, tarife buharda pişmiş sebzeleri dahil etmektir. Sebzeler, çok besleyici olmanın yanında, tavuğa ayrı bir lezzet katar.
BUHARDA PİŞMİŞ SEBZELİ TAVUK
Malzemeler:
2 büyük tavuk göğsü
1 büyük domates
1 soğan
½ demet Frenk soğanı
½ yeşil biber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz (30 g)
1 çorba kaşığı tuz (15 g)
½ çorba kaşığı karabiber (8 g)
1 çorba kaşığı öğütülmüş zerdeçal (15 g)
½ bardak su (125 ml)
Yapılışı:
İlk olarak, tavuk göğsünü kare şeklinde dilimleyin. Bir kaba koyun ve çekilmiş zerdeçalı üstüne ekleyin. Bir kenara ayırın. Ardından, tüm sebzeleri orta boy parçalar şeklinde kesin ve bir kaseye koyun.
Bir tavayı ocakta ısıtın ve tavuk göğsünü tavaya geçirin (biraz zeytinyağı veya biraz suda kızartabilirsiniz)
Tuz ve karabiberle beraber suyu ve sebzeleri de tavuğun üzerine ekleyin. Üzerini kapatın.
Sebzelerin buharda pişmesini sağlayın. Isıdan tavayı alın ve istediğiniz şekilde servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.