Bugün iftarda ne pişirsem? 14. Gün iftar menüsü 15 Nisan 2022 Cuma

Ramazan ayı boyunca her gün ne pişireceğini düşünenler için bugünün iftar menüsünü sizlerle paylaştık. Peki Ramazan ayının 14.gününde iftar menüsünde neler var? İşte detaylar...

15.04.2022-15:17 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-15:17) Bugün iftarda ne pişirsem? 14. Gün iftar menüsü 15 Nisan 2022 Cuma
Ramazan ayı boyunca her iftar yemeğini farklı yapmak isteyenler her gün ne pişireceklerini bazen bulamıyorlar. Bu noktada iftar menülerini araştıranlar için biz de Ramazan ayının 14. gününde Ramazan menüsü paylaştık. İşte detaylar...

iftar yemeği

Ezogelin çorbası

Ezogelin çorbası için gereken malzemeler

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 adet kuru soğan

- 2 diş sarımsak

- 1 su bardağı kırmızı mercimek

- 1 kahve fincanı bulgur (4 yemek kaşığı)

- Yarım kahve fincanı pirinç (2 yemek kaşığı)

- 6 su bardağı sıcak su + 2,5 su bardağı sıcak su

Sosu için;

- 2 yemek kaşığı sıvıyağ - 1 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- 2 su bardağı sıcak su

- 1 tatlı kaşığı nane

- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1,5 tatlı kaşığı kadar tuz

Ezogelin çorbası tarifi

- İlk olarak çorba tenceremize tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek ısıtıyoruz. - Ardından soğan ve sarımsakları minik minik doğrayıp orta ateşte soğanları öldürene kadar kavuruyoruz. İsteğe bağlı olarak sarımsakları rendeleyip kullanabilirsiniz.

- Daha sonra önceden yıkanan ve süzülen kırmızı mercimeki pirinç ve bulguru ekleyip karıştırarak kavuruyoruz.

- Kavurduktan sonra üstüne sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişen çorbayı kaynadıktan sonra kısık ateşe alabiliriz. Kısık ateşte duran çorbayı arada karıştırıyoruz.

- 35 dakika boyunca ve bakliyatlar iyice yumuşayana kadar pişen çorbanın altını kapatabilirsiniz.

- Sosu için 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtıyoruz.

- Bir yemek kaşığı un ekledikten sonra unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

- Daha sonra üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ekleyip bir iki dakika kavuruyoruz.

- Salça kavrulduktan sonra bir su bardağı su ekliyoruz.

- Nane, kırmızı biber, karabiber ekledikten sonra sosu ocaktan alıp çotbaya ilave ediyoruz.

- Üzerine tuz da ekledikten sonra bir iki dakika daha kaynatıyoruz. Eğer ihtiyaç duyarsanız su ilave edebilirsiniz. Ben 2,5 su bardağı kadar sıcak su ekledim ancak siz çorbanızın kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.

- Beş dakika daha kaynattıktan sonra çorbayı servis edebilirsiniz.

Patlıcan Kebap

Patlıcan kebap için gereken malzemeler

- 2-3 adet patlıcan (Benimkiler uzundu 2 adet yetti) - 2-3 sivri biber

- 1 adet domates

Köftesi için:

- 600 gram orta yağlı kıyma - 1 adet büyük soğan (Robota vurulucak suyu sıkılıp posasını kullanıcaz)

- 3 adet sarımsak

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

- Çeyrek çay bardağı su

- 1 adet yumurta

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

- 1 tatlı kaşığı kekik

- Yarım çay kaşığı kimyon

- Tuz

- 1 tutam maydanoz

- Galeta unu bittiği için bayat ekmeği robotta doğrayıp kullandım o yüzden miktarını kendiniz ayarlamalısınız.

Kızartmak için:

- Sıvıyağ

Sosu için:

- 1 yemek kaşığı salça

- 250 ml sıcak su

- 1 çay kaşığı tuz

Patlıcan kebap tarifi

- Öncelikle köfte malzemelerimizi derin bir kaba alarak galeta ununu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. - Biraz yoğurduktan sonra üzerine incecik doğranan maydonozu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.

- Yoğurduğumuz kıyamyı yuvarlayıp kenara alıyoruz.

- Önceden yıkayıp kurulanan patlıcanları serçe parmak genişliğinde daire şeklini alacak şekilde kesip tavada sıvıyağ ile kızartıyoruz.

- Patlıcanları altlı üstlü tuzlayıp kızartıyoruz.

- Köfteleri de aynı şekilde alt üst yapıp kızarttıktan sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

- Daha sonra ise domates ve sivri biberleri ekleyerek sosu hazırlıyoruz.

- 1 yemek kaşığı salçaya 1 çay kaşığı tuz ve 250 ml sıcak su ekleyip ocakta pişiriyoruz.

- Fokurdamaya başlayınca sosu ocaktan alıp köftelerin üzerine eşit şekilde döküyoruz.

- Son olara 180 derecelik fırında 10 dakika daha pişiriyoruz.

Pilav

Pilav için gerekli malzemeler

- 2 su bardağı pirinç - 2,5 su bardağı sıcak su

- 3 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- Tuz

Pirinçleri ıslatmak için;

- Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su - Tuz

Pilav tarifi

- İlk olarak pirincimizi su ile güzelce yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ekliyoruz. Ardından bir miktar tuz ekledikten sonra karıştırıp 15-20 dakika bekletiyoruz. Bekledikten sonra yıkayıp suyunu süzüyoruz. Nişastası iyice çıkana kadar yıkıyoruz. Su berrak çıkana kadar yıkıyoruz. - Daha sonra pilav tenceremizde tereyağı eriterek süzdüğümüz pirinci ekleyip 4-5 dakika kadar kavuruyoruz. Güzelce kavrulduğunu pirinç tanelerinin ayrıldığından anlayabilirsiniz.

- Pirinçler kavrulunca sıcak suyu ya da sıcak et suyunu ekliyoruz. Dileğinize göre yarım tavuk suyu ve yarım sıcak su da kullanabilirsiniz. Eğer ki tavuk suyunuz yağlıysa su ile karıştırmanız daha iyi olacaktır.

- Son aşamada ise yuz ekliyoruz.

- Pilavın kapağını kapatıp yüksek ateşte pişmeye bırakıyoruz.

- Pilavımız suyunu çekince üzeri göz göz olacaktır. Böyle olduğu zaman ocağın altını kısabilirsiniz. Pirinçler yumuşayıp suyunu iyice çekince ocaktan alabilirsiniz.

- Piştikten sonra üzerine havlu kağıt kapatıp kapağı da onun üzerine kapatabilirsiniz.

- Pişen pilavımızı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Kupta karamel soslu tavuk göğsü

ramazan tatlısı

Kupta karamel soslu tavuk göğsü için gereken malzemeler

Muhallebisi için:

- 1 litre süt - Yarım su bardağı şeker

- 1 su bardağı un

- 125 gram tereyağı ya da margarin

- 1 paket vanilya

Karamel sosu için:

- 1 su bardağı şeker - 1 yemek kaşığı tereyağı

- Yarım paket sıvı krema

Kupta karamel soslu tavuk göğsü tarifi

- İlk olarak karamel sosunu hazırlıyoruz. Sosu hazırlarken ocak sürekli kısık ateşte olacak.

- Yayvan bir tavaya şekeri alarak eritiyoruz.

- İyice eriyince hemen tereyağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

- Daha sonra kremayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Kremayı ekleyince topak topak olup sertleşecek lakin paniklemeyip karıştırmaya devam edin. Karıştırdıkça eriyecek.

- Şekerimiz eridikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakabiliriz. Eriyen şeker güzel koyu bir karamel kıvamı alacak.

- Diğer aşamada tavuk göğsümüz için bir tencereye un ve tereyağı alıyoruz. Unu kokusu çıkana kadar 4 ila 5 dakika kavuruyoruz.

- Daha sonra sütü ilave etmeye başlıyoruz. İlave ederken topak topak olmasın diye bir yandan da karıştırmaya devam ediyoruz.

- Ocaktaki malzemelerimiz koyulaşıp göz göze olunca alıyoruz. Daha sonra vanilyayı da ekleyerek mikserle karıştırıyoruz.

- Kenarda doğuyan muhallebiyi alıp bölüştürüyoruz. Soğuyan karamel sosumuzu da eşit şekilde üzerlerine dağıtıyoruz.

- Üstüne istediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz.

- 2 ila 3 saat dinlenen tatlıyı servis edebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal