Tarçının sağlık için çok faydası olduğu biliniyor; fakat tezgahlarda farklı türlerinin satışa sunulması sebebiyle yanlış tarçın cinsi kullanımında karaciğere hasar verebilecektir.
TARÇIN KULLANIMINDA KONTROLLÜ OLUN
Prof. Dr. Mustafa Tayar, tarçınının çok sağlıklı olduğunu söylerken Tayar, "İçinde kumarin maddesi vardır. Kanı sulandıran, kanın pıhtılaşmasını geciktiren maddedir. Kontrolsüz tüketilmesi, istenmeyen neticelere sebebiyet verebilir" dedi. Tarçının bütün yararlı özelliklerinin yanı sıra fazla kullanıldığı durumlarda da içinde kumarin maddesi var. Bu kanı sulandıran, kanın pıhtılaşmasını geciktiren maddedir. O yüzden kontrolsüz tüketilmesi, insanlarda istenilmeyen bazı sonuçlar meydana getirebilir. Günlük tarçın tüketimi 1 çay kaşığını geçmemeli."dedi.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.