Pirinç maskesinin faydaları, gençleştiren maske tarifi, pirinç maskesi tarifi galerimizde.
Bu maske cildinizdeki kırışıklıkları yumuşatacak ve de cildinizin parlamasını sağlayacak.
Pirinç, lineolik asit ve skualen açısından oldukça zengin bir kaynaktır. lineolik asit cildiniz koruyan bir asittir ve eksikliğinde ciltte kuruma, kızarıklık ve kırışıklıklar gözükür.
Skualen ise bir çok doğal cilt güzelliği ürününde rastlayabileceğiniz cildi derinlemesine nemlendiren ve besleyen bir maddedir ve cildi güneşin istenmeyen etkilerinden korur. ayrıca pirinç, cilt için bilinen en güçlü antioksidanlardan birisidir ve ciltteki kolajen üretimini hızlandırıcı etkiye sahiptir.
Pirinç cilde şaşılacak derecede etki ederek cildin çok daha hızlı yenilenmesini ve gençleşmesini sağlar. japon kadınların sürekli uyguladığı ve avrupa’da yeni yeni duyulmaya başlayan pirinç maskeleri cildinizde istediğiniz gençlik etkisini hızlıca gösterecek.
Malzemeler
3 çay kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı ve uygulanışı
Pirinci kaynattıktan sonra suyunu süzün ve pirinçleri ayırdıktan sonra suyu bir kenarda bekletin. sütü hafifçe ısıtarak kaynattığınız pirinçlere ekleyin. karışımı iyice karıştırdıktan sonra balı da ekleyin. kuru ve temiz cildinize bu karışımı maske olarak sürün.
10-15 dakika sonra maskeyi yüzünüzden sökmek için ayırdığınız pirinç suyunu kullanın. haftada bir bu uygulamayı tekrarladığınızda 2 ay içerisinde cildinizin 10 yaş gençleştiğini göreceksiniz.
Pirincin faydaları
Pirinç pilavı, kuru fasulye ya da nohut yemeğinin yakın arkadaşıdır. hatta muhteşem ikili bile diyebiliriz. her yaş grubunun özellikle çocukların makarnadan sonra en sevdikleri yiyecektir. peki, pirincin faydaları nelerdir pirinç kolesterol içermez. kabuğu tam olarak ayrılmamış pirincin besin değeri daha yüksek ve posa oranı daha fazladır. pirinç karbonhidrat bakımından çok güçlüdür. günlük enerjimizin yüzde 50’sinin karbonhidratlardan alınması söz konusudur. pirinci sebze ve salatalarla beraber tüketmek kandaki şekeri arttırmaz.
Pirincin allerjen yapısı yoktur. bu nedenle 6. ayını dolduran bebeklere muhallebi şeklinde verilebilir. pirinç gluten içermediğinden çöl yak hastaları güvenle tüketebilir. kabuksuz pirincin lif oranı az olduğundan en çok ishal tedavisinde kullanılır. besleyici ve hazmı kolaylaştırıcı olduğundan hastalara önerilir. pirincin faydaları oldukça çoktur. içerdiği bol potasyum ve az azot ile kan basıncı değerlerinin düzenli akışını sağlar. bu özelliğinden dolayı hipertansiyon ve böbrek hastalarında sık tüketilmesi önerilmektedir.
Pirinç vücuda enerji verir. vücudu kuvvetlendirir. tansiyon yüksekliğine pirincin faydası birebirdir. pirincin içeriğinde bulunan kanser önleyici maddeler sayesinde özellikle bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır. kandaki yüksek kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalığına yakalanma riski azalır. pirinci kullanırken nelere dikkat etmeliyiz.
Serin ve kuru yerde muhafaza etmeliyiz. nemlenmesine engel olmalıyız. pirinç satın alırken kirli olmamasına dikkat etmeliyiz. pirinci pişirmeden önce besin kaybını önlemek için çok yıkamamalıyız. pirinç nişasta bakımından güçlü olduğu iççin hasat zamanından sonra 1 yıl içinde tüketilmelidir.
Besin değeri
100 gr. kuru pirinç yaklaşık 360 kalori içerir. ayrıca, b1, b2, c ve e vitaminleri ile sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor minerallerini içerir. pirincin besin değeri kabuğu alındığında azalır. bu nedenle besin değerlerini koruması ve daha yararlı olması için kepekli pirinç tercih edilmelidir.
Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyabet riskini artırdığını ve daha pek çok hastalığa neden olabileceğini söyleyebiliriz. fazla tüketildiği takdirde aşırı kilo alımları yaşanabilir.
Malzemeler
50g tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 bardak pirinç, 3 yemek kaşığı arpa şehriye, 1,5 bardak sıcak su (tavuk suyu), tuz
Pirinçler bol su ile yıkanarak ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. bu süre sonunda tuzlu suyu akıtılır. pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir. şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur. pirinçler ilave edilerek 2-3 dakika daha kavrulur.
Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir. tencerenin kapağı kapatılarak yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın. ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu kâğıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin. hepinize afiyet olsun.