Akasya çayı, anti-mikrobiyal etkisi ile kabızlık sorunu çözmektedir. Peki, akasya çayı nasıl demlenir? Akasya çayının faydaları nelerdir?
Akasya çayı nasıl demlenir?
Akasya bitkisini çay olarak tüketmek istiyorsanız ilk olarak akasyayı soğuk su ile yıkamanız şarttır. Sonrasında akasyayı öz haline ulaşana dek ezmeniz gerekiyor. Ezme işlemi sonlandığında 30 gram akasyayı 500 ml sıcak suya ekleyip kaynatabilirsiniz. Sonrasında bu çayı bir gece boyunca soğutup ertesi gün içinde kalan parçacıklardan arındırıp tüketebilirsiniz.
Akasya çayının faydaları nelerdir?
- Akasya çayının anti-inflamatuar ve anti-mikrobiyal etkisi vardır.
- Akasya çayı lif bakımından zengin olduğu için kabızlık ve ishal gibi belirtilere fayda sağlayabilmektedir.
- Akasya çayı karaciğerlere de olumlu etkiler sağlamaktadır.
- Akasya çayını yaralanma durumunda da kullanabilirsiniz. Bir bez parçasını akasya çayıyla ıslatıp yaralı bölgenin üzerine uygulayın.