Hipertansiyon kan basıncının normalden yüksek olması durumudur. Hipertansiyon hastası olan kişi sayısı yaş ilerledikçe artmaktadır. Hipertansiyon hakkında derlediğimiz bilgiler için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.
HANGİ FAKTÖRLER HİPERTANSİYON RİSKİNİ ARTTIRIYOR?
- Aile geçmişinde hipertansiyon olanlar
- Kolesterol gibi kalp damar hastalık problemi bireyler
- Kortizol vb hormonal ilaç kullananlar
- Aşırı tuz tüketmek
- Obezite
- Aşırı alkol tüketmek
HİPERTANSİYONA İYİ GELEN YİYECEKLER NELERDİR?
Limon
Limon kan damarlarının esnekliğini sağlar. Böylelikle kan basıncında düşüşü sağlamaktadır. Düzenli tüketiminde kan basıncının yükselmesini engellediği bildirilmiştir
Sarımsak
Sarımsağın içeriğinde nitrik asit ve hidrojen sülfür bulunmaktadır. Bu iki etmen kan basıncını düşürücü etkiye sahiptir.
Muz
Muz potasyum ve fosfor minerallerini bol miktarda içermektedir. Bu mineraller kalp damar sağlığını koruyucu etkileri vardır.
Domates
Domatesin içeriğinde likopen maddesi bulunmaktadır. Bu madde antioksidant özellikte aynı zamanda kolesterol düşürücü etkiye sahip olmasından dolayı kalp damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri var.
Kereviz
Kereviz ftalit adında bir madde içermektedir. Bu madde ve damar sağlığında koruyucu etkiye sahiptir.
Muz
Muz potasyum ve fosfor minerallerini bol miktarda içermektedir. Bu mineraller kalp damar sağlığını koruyucu etkileri vardır.