Protein, lif, A, C, K vitaminleri, bakır, demir, manganez, potasyum mineralleri açısından zengin bir besin değerine sahip olan brüksel lahanası yemeğinin tarifi içeriğimizde.
MALZEMELER
1 paket brüksel lahanası
1 tane soğan
1 tane havuç
1 tane patates
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 tane tavuk bulyon
Karabiber pulbiber
Yeteri kadar su
YAPILIŞI
İlk önce lahanaların en üst kısımlarında ölü yaprakları iyice temizleyin.Ardından eğer varsa fazla olan kök kısımlarını temizleyebilirsiniz.
Sonra kaynayan suyun içerisine atarak yaklaşık 10 dakika kadar pişmesini sağlayın.
Bu esnada ayrı bir tencereye sıvı yağ, soğan ve salçayı güzelce kavurun.
Patates ve havucu lahanaların boyutunda küp şeklinde doğrayarak kavurma işlemini sürdürün.
Haşlanan brüksel lahanalarının suyunu süzerek tuzlayın.
En son tüm hazırlanan soğanlı harç ve lahanayı düdüklü tencereye koyarak az suyla yaklaşık 40 dakika pişirin.
Pişen lahanayı sıcak sıcak ikram edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.