Lezzetine doyum olmayacak bir tarif ile sizlerleyiz. Tarifimiz hem çok basit hem de damak zevkinize fazlasıyla hitap edecek. Dilerseniz yapılışına geçelim.
MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
Yarım brokoli
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
NASIL YAPILIR?
Milföy hamurlarını tezgah üzerine tek tek açıp çözülmeleri için bekletin.
Brokolileri su kaynattığınız bir tencerede diri kalacak şekilde 3-4 dakika haşlayın.
Haşladığınız brokolilerin üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi döküp karıştırın. Çözülen milföy hamurlarını kare kare kesin. Kestiğiniz milföy hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kenarlardan 2 cm bırakıp hamurun ortasına rendelenmiş kaşar peyniri koyun.
Peynirlerin üzerine ikişer tane brokoli koyun ve hamurların köşelerini ortaya doğru kapatın. Tüm hamurları bu şekilde peynir ve brokoli ile doldurun. Bir yumurtayı kasede çatalla çırpın ve hamurların üstüne fırçayla sürün. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.