Brokoli, karnabahara göre daha fazla demir, C vitamini ve beta karoten içerir. Ancak kış aylarında her iki sebzeyi de tüketmek oldukça önemlidir. Manavdan alıp dolaba koyduğunuz brokoli ve karnabaharların hemen solup çürüdüğünü görebilirsiniz. Peki, bunu önlemek için ne yapılır? Detaylar haberimizde…
BROKOLİ VE KARNABAHARLAR NASIL SAKLANMALIDIR?
Vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayıp, kalp sağlığını koruyan ve aynı zamanda diyabet riskini azaltıp, beyni güçlendiren brokoli ve karnabaharı dolapta solup, çürümeden saklamak için kök kısmını su içerisine denk gelecek şekilde yerleştirip üzerine ıslak bir havlu örterek muhafaza edebilirsiniz. Bu işlemde su düzenli olarak değiştirilmeli ve havlu sıklıkla ıslatılmalıdır. Bu şekilde besinlerinizi dolapta daha uzun muhafaza edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.