tuz
PÜF NOKTASI
Haşladığınız brokoli, bezelye, pazı yaprağı vb. yeşil sebzeleri besin ve renk değerlerini kaybetmemesi için buzlu soğuk su dolu bir kabın içerisinde beş dakika kadar beklettikten sonra kullanın.
NASIL YAPILIR?
-
Çiçek çiçek ayırdığınız brokoliyi ve kabuğunu soyduğunuz havucu kaynar suda 7- 8 dakika kadar haşlayın.
-
Haşlanan sebzeleri süzgeç yardımıyla alarak soğuması için bekletin.
-
Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı dolmalık biberi yarım ay şeklinde doğrayın. Taze soğanları halka halka kesin.
-
Doğranmış ve haşlanmış tüm salata malzemesini oval bir kapta harmanlayın.
-
Salatanın sosunu hazırlamak için; zeytinyağı, limon suyu, sirke ve tuzu ayrı bir kapta çırpın.
-
Sosunu ekledikten sonra karıştırıp, bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın