Brokoli hem faydalı hem de lezzetli bir bitkidir. Ancak eve yaydığı koku oldukça kötü ve kalıcıdır. Bu nedenle özel bir pişirme püf noktası derledik.
BROKOLİ PİŞİRİRKEN KOKOSUNU YOK ETME
Bir tencerenin tabanına bir parça sandviç ekmeği koyun, tüm dilim veya kesebilirsiniz. Ekmek kokuları emmeye destek olur. Tencereye bir buhar sepeti koyun ve buhar sepetinin alt kenarının ıslanmasına yetecek kadar su ilave edin. Sebzeleri buharda pişirmek için oldukça az suya gerek var. Ocağı yüksek ısıya getirin ve suyu kaynama noktasına getirin. Büyük demet brokoliyi bölerek ufak parçalara ayırın. Brokoliyi sepete koyun. Tencereyi kapatın ve sebzeyi yalnızca üç ila dört dakika buharda pişirin. Çok pişmiş brokoli, yemek yaparken güzel olmayan bir koku oluşturabilir. Brokolinin kokusunun havaya karışmasına izin vermek için hepsini pişmeden kokmaya başladığında kapağı kaldırın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.