Boyun Düzleşmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Boyun Düzleşmesi, Boyun Düzleşmesi Tedavisi, Boyun Düzleşmesi İçin Yastık, Boyun Düzleşmesi Ne Demek, Boyun Düzleşmesi Ağrısı, Boyun Düzleşmesi Aleti konularının detayları haberimizde.

05.05.2018-16:19 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-15:18)

Boyun düzleşmesi, normal görünümünde olan boyun omurgasının, çalışma ortamı ya da yanlış bir hareket sonucu düzleşerek dik bir şekle bürünmesiyle beyin kanallarının tıkanmasına neden olması durumudur. Oldukça sık görülen boyun düzleşmesi hakkında, Boyun Düzleşmesi Tedavisi, Boyun Düzleşmesi İçin Yastık, Boyun Düzleşmesi Ne Demek, Boyun Düzleşmesi Ağrısı, boyun düzleşmesinin nedenleri, boyun düzleşmesinin belirtileri gibi sıkça araştırılan konuların detaylarını sizler tek bir haberde topladık. 

Boyun düzleşmesi, C şeklinde bulunan boynumuzun kendine özgü şeklini kaybetmesi olarak da bilinir. Peki boyun düzleşmesi nasıl oluşur? Gelin beraber bakalım.

BOYUN DÜZLEŞMESİ NEDEN OLUR?

-Fiziksel bir hastalık olan boyun düzleşmesi, vücutta C şeklinde bulunan boynumuzun I şeklini alması şeklinde de tanımlanabilir.

-Boynumuzun C şeklinde olması tüm insanların en büyük ortak noktasıdır denilebilir.

-Boyun düzleşmesi genellikle aynı pozisyonda uzun süre duran insanlar için oluşma riski çok büyük olan faktörlerdendir.

-Uzun süre kitap okuyanlar, bilgisayar başında çalışanlar, sürekli ders çalışanlar, banka sektöründe çalışanlar, devlet memurları boyun düzleşmesi açısından büyük risk taşımaktadırlar.

BOYUN DÜZLEŞMESİNİN NEDENLERİ

-Boynunuzda hissettiğiniz ağrılar boyun düzleşmesinin en önemli belirtilerindendir.

-Ağrı az şiddette olabileceği gibi gittikçe artan kronik bir ağrıya da dönüşebilir.

-Oturuş şeklinizden kaynaklanan boyun bölgesindeki kasılmalar da boyun düzleşmesinin belirtilerinden olarak gösterilebilir.

-Boyun düzleşmesi yaşadığınızı düşünüyorsanız, çeşitli boyun hareketleri yaparak ağrı hissedip hissetmediğinizi sınayabilirsiniz.

-Eğer ağrı hissediyorsanız mutlaka uzman bir doktora başvurmanız gerekmektedir.

-Çalışma ortamında özellikle sürekli oturarak ya da bilgisayar başında çalışırken hareketsiz bir halde bulunduğumuz oturma şekliyle boyun düzleşmesi riski yaşama olasılığımız artmaktadır.

-Boyun düzleşmesinin belirtileri, boyun bölgesinde yaşanan kronik ağrılar, çeşitli nedenlerden ötürü oluşan tutulmalar ile kendini gösterebilir.

-Boyun düzleşmesi çağımızın en çok yaşanan fiziksel bir hastalığıdır.

-Ancak son yıllarda ismini daha fazla duymaya başladığımız boyun düzleşmesinin de pek çok hastalık gibi erken teşhis yardımıyla tedavi olasılığı yüksektir.

-Çalışırken fazlasıyla aynı pozisyonda kalmak boyun düzleşmesini tetikleyen etkenlerden biridir.

-Boyun düzleşmesi hastalığı yaşamamak için düzenli egzersiz hareketleri yapmak faydalı olmaktadır.

-Özellikle genç yaştaki insanlarda daha sık görülen boyun düzleşmesi, tedavinin aksatılmasıyla daha da içinden çıkılmaz bir hal alabilir.

Boyun Düzleşmesi İçin Yastık

-Boyun düzleşmesi sıkıntısı olan hastalar, kendileri için özel üretilmiş olan visko ve benzeri yastık türünü tercih etmelidirler.

-Visko yastıklar boyun düzleşmesi nedeniyle yaşanan ağrıları azalabilir. Ayrıca boynunuzun özündeki şekline dönmesine de faydası olur.

-Rahat uyuyamamak bir insan için yaşanan en zor ve sıkıntılı durumlardan biridir.

-Özellikle boyun düzleşmesi yaşayan bir hasta için geceleri ortaya çıkan şiddetli ağrılar nedeniyle bir kabusa dönüşebilir.

-Ortopedik yastık boyun düzleşmesi ya da boyun fıtığı yaşayanlar için tercih edilmesi gereken bir yastık türüdür.

BOYUN DÜZLEŞMESİ TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Boyun düzleşmesi tanısı konulan kişinin tedavisi uzman doktor tarafından, kişinin hasatlığının durumuna göre belirlenir. Tedavinin başlarında boyun düzleşmesinin önüne geçilmek için boyunluk ve korse kullanılır. Daha sonraki süreçte ise boyun düzleşmesi olan kişi, hastalığı tetikleyen telefon, bilgisayar, yastık seçimi gibi konularda uyarılır. Daha sonraki süreçte ise fizik tedavi yöntemine başvurulur. Bu tedavi yönteminde kasların güçlendirilmesi ve omurganın rahatlaması üzerinde durulur. Ağrılı durumlarda ise fizyoterapi yöntemine ek olarak ağrı kesici ilaçlarla tedavi süreci desteklenir. Bu durumda, ağrı kesici ve gerekirse nonsteroid ilaç tedavisi, kas spazmı olan hastalarda kas gevşetici ilaç tedavileri, gerekli görüldüğü durumda topikal tedavilere başvurulabilir.

Bu yöntemler boyun düzleşmesini tamamen ortadan kaldırmaz ancak tedavi gören kişinin yaşam kalitesini oldukça artırır. Bir diğer tedavi yöntemleri arasında ise kinezio bantlama, kuru iğneleme, ağrılı nokta enjeksiyonları ve nöral tedavi gibi yöntemler bulunur. Bu yöntemlerde ilk amaç boyun düzleşmesi yaşayan kişinin yaşam kalitesini artırmaktır. Hastalığı tamamen ortadan kaldırmaz ancak fizik tedavi sürecinin etkisini artırır. Çok nadirde olsa altta yatan hastalığa bağlı omurga cerrahisi gerekebilir. Omurga cerrahisi sonrası zayıflayan kasları kuvvetlendirme ya da doğru postürü sağlayabilmek amacı ile tekrar fizik tedaviden fayda sağlanabilir.

YORUM YAZ..
Modal