Bottarga, gri kefal ya da yüzgeçli orkinosun tuzlanmış ve iyileştirilmiş balık yumurtasıdır. Son derece tuzlu olan bottarganın en bilinen hali Akdeniz çevresinde üretilmektedir. Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye de gündeme gelen bottargayı birçok kişi araştırmaya başladı. Bizde sizin için bottarga tarifini derledik. İşte botatarga için gerekli malzeme listesi ve yapılışı…
MALZEMELER
- Dişi kefal balığı yumurtası
- Tuz
Dışı için
NASIL YAPILIR?
Yumurtaların içerisinde yer aldığı kese çıkartılarak soğuk su ile güzelce yıkanır ve yarım saat kadar tuzda bekletilir. Daha sonra tekrar yıkanıp kurutulması gerekir. Kesenin içerisinde bulunan yumurtalar tuza bulanır. Bu işlemin 3-4 kez tekrar edilmesi gerekir.
Keseler 3 ila 4 gün arasında güneşte bekletilir. Yumurtalar kahverengi dönmüşse hazır demektir. Daha sonra sıcak balmumuna batırılır ve üzerinde oluşan kabuğun donması beklenir. Yenme sırasında ise dilimlenir ve çevresindeki balmumu kabuğunu temizlenir.