Ege mutfağının en sevilen isimlerinden börülcenin hem taze hem de kuru halini kullanıp nefis bir salata yapmak gibisi yok.Bu salatanın güzelliği, pratik ve kolay hazırlanabilir olmasıdır. Yemek yapmakla uğraşmak istemediğiniz günlerde, kolay ve lezzetli bir atıştırmalık hazırlamanızı sağlar. Şimdiden afiyetler olsun!
MALZEMELER
1 su bardağı
kuru börülce (önceden suda ıslatılmış)
150 gram
taze börülce
4 diş
sarımsak
20 ml.
zeytinyağı
1 adet
limonun suyu
1 tutam
tuz (azaltıp arttırılabilir)
NASIL YAPILIR?
Önceden suda ıslattığınız kuru börülcelerin suyunu süzdürün, bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Ayrı bir kapta ayıkladığınız taze börülceleri de bir süre haşlayın.
Yumuşayan kuru ve taze börülcelerin sularını süzdürüp aynı salata kabının içinde bir araya getirin.
Ardından sosunu hazırlamak için sarımsakları ince ince doğrayın. (Arzuya göre sarımsakları rendeleyebilirsiniz)
Doğradığınız ya da rendelediğiniz sarımsakları zeytin yağı, taze sıktığınız limon suyu ve tuzla bir araya getirip iyice karıştırın.
Son olarak, sosu kuru ve taze börülcelerin üzerine gezdirin ve bekletmeden afiyetle yiyin. İşte bu kadar basit.
Servis Önerisi
Hazırladığınız salataya istediğiniz baharatları ekleyerek lezzetini katlayabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın