Vatandaşlar borçların yapılandırılması ile ilgili haberleri yakından takip ediyorlar. Bankada borcu olanlar kredi çekerek borçlarını kapatabilecek. Borç kapatma kredisinin ayrıntıları bankalar tarafından açıklanmıştı. Pek çok bankanın katıldığı borç kapatma kredisinde, bankaların kurumsal olarak belirlediği şartlar geçerli olacak. Aynı şekilde kredi verilecek tutar da bankalara göre farklılık gösteriyor.
NE KADAR BORÇ KAPATMA KREDİSİ ALINABİLECEK?
Pek çok bankanın katıldığı borç kapatma kredisinde 10 bin lira ile 100 bin lira arasında kredi verilebilecek. Her banka için kredi oranları değişiyor. Aynı zamanda her banka için gereken belgeler ve şartlar da değişiyor. İşte bankalara göre borç kapatma kredisi:
Akbank borç kapatma kredisi
Akbank müşterilerine borç transfer kredisi imkânı sağlıyor. Banka kredi kartı kullanan ve borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara 20 bin TL kredi imkanı sunuyor. Bankanın sunduğu bu imkânla bütün kredi kartı borçları kredi kapsamında kapatılıyor. Akbank borç kapatma kredisi kapsamında 6 ile 12 ay arasında vade seçeneği ile kredi vermekte. Faiz oranı 1,25’ten kredi veren bankada en üst kredi imkanı 20 bin TL’dir.
Krediye başvurmak isteyen kişilerden kimlik belgesi, ikametgâh belgesi ve gelir belgesi isteniyor. Bu belgeleri dijital ortamdan bankaya ileterek, başvuru da gerçekleştirilebiliyor.
Vakıfbank borç kapatma kredisi
Vakıfbank 1,62 faiz oranıyla kredi veriyor ve en yüksek 20 bin TL kredi imkânı sunuyor. Vakıfbank bu kredi için müşterilerinden 250 TL ücret talep ediyor. Kredi almak içinse; ikametgâh belgesi, gelir belgesi, ek gelir belgesi ve kimlik belgesi ile başvuru yapılması gerekiyor.
İş Bankası borç kapatma kredisi
Banka aktif bulunan aktüel lüzum kredisi faiz oranlarına yakın bir faizle kredi sağlıyor. Kredi alacaklara, ödeme tasarılarını kendi kazanç durumlarına göre tanımlama imkanı da sağlanıyor. Aynı zamanda iş bankasından borç kapatma kredisi alacaklar ödemelerini 3 ay erteleyebilecekler.
TEB borç kapatma kredisi
TEB, 60 aya varan vade seçeneği ve 0,95 faiz oranı imkanı ile kredi alma imkanı sağlıyor. TEB kredi başvuruları bankaya giderek ya da dijital ortamdan yapılabiliyor.
ING borç kapatma kredisi
ING Bankası, başvuran kişilerin tüm borçlarını tek bir çatı altında topluyor ve tüm borçlara göre bir plan oluşturuyor. Borç kapatma kredisi veren banka bu krediyi 1,14 ile 2,09 arasında bir faiz oranında veriyor ve 60 aya veren vade seçeneği sunuyor. ING'den 100.000 TL’ye kadar kredi alınabiliyor. Borç Kapatma Kredisi ödemelerine ise 3 ay sonra başlanabiliyor. ING’ye başvuracak kişiler kimlik belgesi, gelir belgesi ve ikametgah belgesi ile bankaya giderek ya da dijital ortamdan başvurabiliyorlar.
QNB Finansbank borç kapatma kredisi
QNB, bu krediyi faiz oranı 0,84 oranından veriyor. Fakat banka başvuran kişinin kredi notuna ve banka müşterisi olup olmamasına göre bu faiz oranını değiştirebiliyor. QNB Finansbank’tan kredi çekmek isteyenler dijital ortamdan veya bankaya giderek başvuru yapabiliyor.
Şekerbank borç kapatma kredisi
Şekerbank borç kapatma kredisini, 1,39 faiz oranı ve 60 aya kadar vade seçeneği ile veriyor. Verilecek en yüksek kredi tutarı ise 100.00 TL olarak belirlenmiştir. Banka, kredi tutarına göre krediden 0,5 kredi tahsis oranı alıyor. Krediden yararlanmak isteyenler kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi, ödenmiş fatura örneği, ek gelir belgesi ve gelir belgesi ile başvurabiliyor.
Denizbank borç kapatma kredisi
Denizbank sadece kendi müşterilerine bu krediden yararlanma hakkı tanımaktadır. Banka, 0,79 faiz oranı ve 60 aya varan vade seçeneğiyle kredi alma imkanı sunuyor. Kredi alacak kişiler; bireysel kredi başvuru formu, kimlik belgesi ve fotokopisi, gelir belgesi, ödenmiş fatura belgesi ve ikametgah belgesi ile bu krediye başvurabiliyor.
Aktif Bank borç kapatma kredisi
Aktif Bank da Denizbank gibi bu krediyi yalnızca kendi müşterilerine sunuyor. 1,98 faiz oranı ile kredi imkanı sağlayan banka, kredi alacak kişilerden 50 TL ücret alıyor. Bu kredi emekli maaşını PTT’ye aktaran kişiler tarafından da alınabiliyor. Aktif Bank’tan kredi almak isteyenler PTT şubelerinden; kimlik belgesi, gelir belgesi ve ikametgah belgesi ile başvurabiliyorlar.