Bol köpüklü damla sakızlı türk kahvesi nasıl yapılır? işte bol köpüklü kahve yapmanın püf noktaları.
Türk kahvesinin en güzel tariflerinden biri de damla sakızlı olanıdır. gelen misafirlerinize en güzel ve bol köpüklü enfes bir türk kahvesi ikram etmeye ne dersiniz?
Malzemeler:
2 çay kaşığı türk kahvesi, 1 adet küp şeker (isteğe bağlı), 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu - reçeli, 1 fincan soğuk su
Hazırlanışı:
bakır cezvenin içine soğuk su, kahve, şeker ve damla sakızı macununu koyun ve kaşıkla bir kaç tur karıştırın.
sonra ocağa alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. kahve pişerken, köpürmeye başlayacaktır.
bu kabaran köpüklerden kaşıkla fincana koyun. kahveyi bir taşım daha kaynatın ve fincana aktarın.