Karanfil ve zencefil bağışıklık sisteminin güçlenmesinin güçlenmesini sağlayan etkili baharatlar arasında yer alır. Aynı zamanda zencefil, iltihaplanmalara ve nefes darlığına karşı oldukça etkilidir. Bakteriyel özelliği bulunan karanfilde, çeşitli ağız hastalıklarına sebep olan ağız bakterilerinin gelişmesini önler. Ağızda bulunan mikropların yok olmasını sağlar. Ağrı kesici özelliği ile diş ağrıları için de kullanılabilir.
MALZEMELER
- 5-6 tane karanfil
- 1 silme çay kaşığı zencefil
- 1 tane limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı bal
MALZEMELER
İl olarak karanfilleri kaynar suyun içerisine atıp demlenmesini bekleyin. Ardından zencefili üzerine ilave edin ve birkaç dakika daha bekleyin. Üzerine biraz normal sıcaklıkta su ekleyin. 1 tatlı kaşığı balı da ilave edip üzerine son olarak limon suyunu sıkın. İşte bu kadar! Afiyet olsun…
Püf Noktası: Balın zararlı bir hal almaması, limonun ise C vitaminini kaybetmemesi için kaynar suya eklememelisiniz.