Doğal besinler arasında en etkili antibiyotik olarak bilinen sarımsak, bakterilere karşı da antibakteriyel özelliğe sahiptir. Aynı zamanda antifungal etkisini de göstermektedir. Bunun nedeni ise, içerisinde bulunan alisin özüdür. Sarımsak virüslerin yok olmasında vücut için önemli bir güç kaynağı haline gelebilmektedir.
Sarımsak, bakterilerden kaynaklı hastalıkların üstesinden antioksidan özelliği sayesinde sayesinde gelir. Vücudumuzda her zaman bakteriler vardır ancak sarımsak fayda sağlayan bakterileri değil, zararlı olanları hedef alır.
BAKTERİLERE KARŞI ETKİLİ KÜR TARİFİ
Gerekli malzemeler:
Anason ( Bir çay kaşığı)
Sinameki (5 yaprak)
Çekilmiş ve toz halde keten tohumu (Bir yemek kaşığı ölçütünde)
Rezene ( Bir çay kaşığı)
Tarifi:
Rezene, anason ve sinameki yaprağı havanda öncelikle ezilmelidir ve bir su bardağı kaynamış suyun içerisine atılır. Sonrasında 15 dakika demlenir.
Bu kür günde aç karnına 1 bardak içilmelidir. Bir yemek kaşığı keten tohumu tozu su ile birlikte tüketilir ise bağırsakların çok daha etkili çalışmasını sağlar. Bu yüzden de bakteriler ile savaşta etki gösteren bir unsurdur. 3 yemek kaşığı kadar gün içinde tüketebilirsiniz ve herhangi bir zararı yoktur. Belirtilen miktardan fazla tüketilmemelidir. Aksi takdirde bağırsakta tembellik problemine neden olabilir. Boğaz ağrısına ne iyi gelir? diyenler için özellikle bu tarif tavsiye edilebilir.