Farklı et tatlarını denemeyi sevenlerdenseniz, özellikle kurban bayramında deneyebileceğiniz kolay ızgara tarifi size göre! Kekik aroması ile buluşan etin tadı yiyenlere harika gelecek ve böbrek ile yumurtalık ızgarası olduğuna inanmayacaklar! İşte tarifin tüm detayları...
MALZEMELER
4 adet koyun veya kuzu böbreği
2 adet koç yumurtası
2 adet orta boy domates
Tuz
Kekik
YAPILIŞI
Böbreklerin dışındaki ince zarı dikkatli bir biçimde soyun ve daha sonra iki parçaya ayırın. İyi pişmeleri için verev şekilde derince kesikler atın ve arkasını önünü tuz ve kekik ile bulayın. Aynı biçimde yumurtalıkların zarlarını soyun ve yuvarlak dilim şeklinde kesin. Üstlerine tuz ve kekik serpip, hazırladığınız yumurtaları, böbrekleri ve halka biçiminde kestiğiniz domatesleri hep beraber ızgarada pişirin. Ardından servis edin. Afiyet olsun!