Bluetooth kulaklık kullanmak bana zarar mı veriyor?

Her geçen yıl teknoloji anlamında hızla ilerliyoruz üstelik bu teknolojiye ulaşmada da kolaylık mevcut. Kullanmaktan hoşnut olduğumuz teknoloji peki ne kadar sağlıklı? Örneğin son zamanlarda çokça kullanılan bluetooth kulaklık, direkt tenimize temas etse de bunun diğer yanını yani zararlı tarafını hiç düşündük mü? Telefonlarımız için kullandığımız bu kulaklıkları merceğimize aldık ve edindiğimiz bilgileri sizlere sunduk. İşte detaylar…

01.01.2024-14:12 - (Son Güncelleme: 01.01.2024-17:55) Bluetooth kulaklık kullanmak bana zarar mı veriyor?

Uzmanlar, kulaklık kullanırken; yüksek sesle ve uzun süreli kullanımının işitme kaybına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Bir de hayatımıza son birkaç yıldır giren bluetooth kulaklıklar girdi. Küçük yaşlarda çocuğunuz varsa onların boğazına kaçma konusunda da tehlike oluşturmaktadır. Peki bu kulaklıkların doğru kullanmanın yolları neler?

Bluetooth kulaklık nasıl kullanılmalı?

Kablosuz olmaları nedeniyle çok tercih edilen bluetooth kulaklıklar, toplu ulaşım araçları kullanırken hele de İstanbul gibi toplu taşımada yaşanan yoğunluktan dolayı da çokça tercih edilmektedir. Bu kadar çok tercih edilen ürünün yarar ve zararlarını tüm yönüyle ele almak gerekir. Doğru kullanılmadığında kulak sağlığına zarar verdiğini belirten Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, kulak sağlığı için bluetooth kulaklıklarının nasıl kullanılması gerektiğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bluetooth kulaklık zararları

Kulaklıkla tek seferde 1 saatten fazla kullanmayın!

Uzun süreli kullanımının kalıcı işitme kaybına neden olabileceğini belirten Kum: “Kulaklık kullanırken 60 dakikadan fazla tek seferde kullanmamaya özen göstermeliyiz. Kulaklığımızın ses derecesini yüzde 60-80’i geçmeyecek şekilde kullanmalıyız’’ dedi.

Mantar için uygun ortam oluşur

Kum, uzun süreli kullanımda, kulaklık nedeniyle ısınan ve nemlenen kulaklarda bakteri ve mantarların üremesi için uygun bir ortam oluştuğunu ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: “Kulakta akıntı ve kaşıntı olarak kendini belli edebilir.”

Bluetooth kulaklık zararları

Kulaklık nasıl temizlenmelidir?

Kulaklık hijyeninin önemi de vurgulayan Kum, kulaklıkların haftada iki kez temizlenmesi gerektiğini ifade ederek “Basit bir pamukla kurulaması veya bir alkolle silmesi yeterli olacaktır’’ şeklinde konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal