Tartınızın hamurunu açarken iki yağlı kağıt arasında açmak işinizi oldukça kolaylaştırabilir. Aynı zamanda bu tarifi büyük tart kalıbında da yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte içeceğiniz çay veya kahvelerin yanında iyi gidecek, son derece lezzetli bir atıştırmalığa kim hayır diyebilir ki?
MALZEMELER
Ganaj için:
- 180 gram bitter çikolata
- 1 paket (200 ml) krema
Tart hamuru için:
- 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tepeleme tereyağı
- Bir buçuk su bardağı un
- 2 çorba kaşığı tepeleme pudraşekeri
- 4 tatlı kaşığı kakao
- 1 adet yumurta, bir tutam tuz
Krokan için:
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı çiğ badem
- Yarım su bardağı çiğ fındık
NASIL YAPILIR?
Ganaj için kremayı küçük bir kaba alıp ocağa oturtun ve kaynadıktan sonra küçük parçalar halinde kırdığınız çikolata parçalarının üzerine dökün. Bir dakika kadar dinlendirin ve çırpıcı yardımıyla homojen bir karışım elde edene dek çırpın. Oda sıcaklığında arada bir karıştırarak soğumasını sağlayın. Tart hamuru için bir kapta un ve tereyağını iyice yoğurun. Daha sonra içerisine kakao ve pudraşekerini eleyerek ekleyin. Yumurta ve tuzu da katıp hamur halini alana dek yoğurun. Streç film ile sararak buzdolabında en az 2 saat boyunca dinlendirin. Dinlenen hamuru 6 parçaya ayırın ve ince olacak şekilde merdane yardımıyla açın. Hamurları 7-8 cm çapında yağlanmış tart kalıplarının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin ve fazla kısmını kesin. Tüm tart kalıplarını hazırladıktan sonra hamurların üzerinde çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıp sertleşene dek pişirin. Krokan için badem ve fındığı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine birbirine yakın ve düz bir şekilde yerleştirin. Şekeri küçük bir tencereye alarak orta ateşte sürekli karıştırarak karamel rengine dönene dek eritin. Erimiş şekeri bekletmeden kuruyemişlerin üzerine döküp birkaç saat soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra elinizle ufak parçalar halinde kırın. Soğuyan tart hamurlarının üzerine hazırladığınız ganajı yerleştirin. Kırdığınız krokan parçalarıyla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun…