Malzemeler
-1,5 paket petibör bisküvi
-3/4 çay bardağı eritilmiş tereyağı
-3/4 su bardağı süt
-2,5 yemek kaşığı kakao
-3 yemek kaşığı toz şeker
Çikolata Kaplaması İçin
-200 gramsütlü çikolata(isteğe bağlı bitter)
-3 yemek kaşığıoda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için:
-4 yemek kaşığı (tepeleme)fındık içi
-4 yemek kaşığı antep fıstığı içi
-2 yemek kaşığı kakao
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
Bisküvileri rondodan geçirin ve derin bir kabın içerisine alın.
Üzerine eritilmiş tereyağını, sütü, şekeri ve kakaoyu ilave ederek güzelce yoğurun.
Yoğurduğunuz bisküvili karışımın üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin.
Çıkardığınız yoğunlaşmış bir kıvama geldiğini göreceksiniz. Bu karışımdan dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı yardımıyla minik parçalar alın.
Elinizle yuvarlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine tek tek dizin.
Bir tencerenin içerisine 3 parmak kadar su koyun üzerine cam bir kap oturtun ve cam kabın tencereye değmemesine özen gösterin.
Çikolata ve tereyağını içerisine aktararak benmari usulü eritin. Bir kabın içerisine aktarın ve karıştırarak ılıtın.
Top haline getirdiğiniz bisküvili karışımı çikolataya batırın, ardından bir kısmını Antep fıstığı ya da fındığa bulayın ve pişirme kağıdının üzerine yeniden alın. 1 saat buzdolabında bekletin.
Donduktan sonra diğer kısmını da pudra şekeri ve kakaoya bulayarak servis edin.
Afiyet Olsun!